• Home
  • Hypotheek informatie
  • Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Als je een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk graag weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

Je maximale hypotheek hangt af van: 

  • Welke woning je kiest. Het begint natuurlijk allemaal met het aankoopbedrag van je nieuwe woning. Daarnaast heb je nog kosten koper en eventuele verbouw- en opknapkosten. Deze kosten moeten allemaal gefinancierd worden. Je kunt geen maximale hypotheek krijgen die hoger is dan de marktwaarde van de woning. Eigen spaargeld is dus wel handig.

  • Hoe hoog je inkomen is. Hoe meer geld je verdient, des te meer geld kun je lenen. Daarbij is het wel belangrijk hoe zeker dat inkomen is. Een hypotheek is immers een verplichting voor de lange termijn. Er moet wel voldoende vertrouwen zijn in het kunnen nakomen van je financiële verplichtingen.

  • Of je schulden hebt. Persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en andere schulden hebben invloed op de hoogte van het de hypotheek. Ook het terugbetalingsgedrag van eerdere schulden wordt bekeken. Oftewel de vraag ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ wordt ook bepaald door eventuele schulden.

  • Wat de hypotheekrente is. Hoe hoger de rente, des te hoger worden je maandlasten. En hoge maandlasten zijn moeilijker om elke maand te kunnen betalen. Daarom is je maximale hypotheek hoger als de rente laag is.

    Let op: dit is slechts een inschatting op basis van een annuïtaire hypotheekvorm. Voor een persoonlijk advies op maat kun je terecht bij een onafhankelijke adviseur. De vraag ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ krijgt hier een veel preciezer en genuanceerder antwoord. Het hangt namelijk af van heel wat factoren.

Meer weten over je maximale hypotheek?

Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link