• Home
  • Hypotheek informatie
  • Hypotheek aflossen

Hypotheek aflossen

Je annuïtaire of lineaire hypotheek aflossen doe je in maximaal 30 jaar. De hoogte van je hypotheek in combinatie met de vorm van aflossen bepalen uiteindelijk je bruto maandlasten. Het aflossen van je hypotheek heeft onder andere effect op je hypotheekrenteaftrek en op je maandlasten.

Bij NIBC Direct kun je je bruto maandlasten berekenen. Voor een berekening van je maximale hypotheek kun je terecht bij een onafhankelijk adviseur. Bij NIBC Direct wordt aflossen beloond. Wij leggen hieronder uit hoe dit werkt.


Aflossen wordt beloond

Is het niet mooi als je maandelijkse woonlasten omlaag kunnen? Dit is precies wat NIBC Direct je te bieden heeft. Naast je maandelijkse aflossingen mag je bij NIBC Direct per jaar maar liefst 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Deze regeling geldt voor alle hypotheekvormen die we aanbieden. Als je wilt, en de financiële mogelijkheden hebt, kun je dus heel snel voor lagere maandlasten zorgen. Bij NIBC Direct belonen we bovendien je aflossingen met een lagere hypotheekrente. Zo houd je nog meer geld over voor de dingen die het leven aangenaam maken.


Zo werkt de lagere rente na aflossing

Bij ons kun je altijd al profiteren van een zeer scherp rentepercentage op je hypotheek. Maar je hypotheek aflossen wordt automatisch beloond met een lagere hypotheekrente, vind hier een overzicht van onze hypotheekrentes. Dat komt door de zogenaamde tariefklasse, waaraan elke hypotheek wordt gekoppeld. Hoe hoger het bedrag dat je geleend hebt ten opzichte van de marktwaarde van je huis, des te hoger deze tariefklasse. Ook de hypotheekrente stijgt in dat geval. Maar zodra je een deel van je hypotheek aflost, kom je in een lagere tariefklasse en daalt dus ook je hypotheekrente. De tariefklasse wordt maandelijks berekent en wanneer jij in een lagere tariefklasse komt dan passen wij het rentetarief aan.


Meer weten over je hypotheek aflossen?

Vind een adviseur bij jou in de buurt.


Wat nog meer...

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link