Bouwdepot

Op zoek naar een hypotheek waarvan je een deel wil gebruiken voor nieuwbouw of verbouwen. Dat kan bij NIBC Direct! Je kan profiteren van dezelfde gunstige rente op je hypotheeklening voor je bouwdepot.

Bouwdepot nieuwbouw

In tegenstelling tot bestaande bouw betaal je een nieuwbouwhuis in termijnen. Bij het afsluiten van je hypotheek betaal je de grond waarop gebouwd wordt vaak direct. De rest van jouw hypotheek zet NIBC Direct in een zogenaamd bouwdepot voor je. Aan het eind van elke termijn betaal je de aannemer vanuit dit bouwdepot. Over het geld in jouw bouwdepot ontvang je rente die gelijk is aan het rentetarief van jouw hypotheek.

Projectontwikkelaars bieden nieuwbouwhuizen meestal op een standaard manier aan. Wil je iets aan de indeling veranderen, wil je liever andere tegels in je badkamer of wil je een uitbouw, dan valt dit doorgaans onder de noemer meerwerk. Meerwerk kan je meefinancieren in je hypotheek.

Het kan ook zijn dat de keuken of badkamer die standaard bij het huis wordt opgeleverd niet naar je smaak is. Wanneer je besluit deze niet te laten plaatsen, geldt dit als minderwerk. Uiteraard kan je dan via een andere leverancier jouw keuken of de badkamer van je dromen aanschaffen, maar die wordt dan pas na de oplevering geplaatst.

Een bouwdepot voor nieuwbouw heeft een looptijd van 24 maanden. Gedurende deze 24 maanden ontvang je een rentevergoeding op het ongebruikte deel van je bouwdepot. De rentevergoeding is gelijk aan jouw hypotheekrente.

Je ontvangt per post een set met declaratieformulieren. Hiermee kan je
een bedrag uit het bouwdepot laten uitbetalen.

Bouwdepot bestaande bouw

Je koopt een bestaande woning. Om het huis compleet naar je zin te maken wil je wel een moderne badkamer, een serre aanbouwen en/of een andere indeling van de keuken. Maar hoe betaal je dat? NIBC Direct helpt je graag met de financiering van bijvoorbeeld jouw droomkeuken.

Bij een verbouwing kan je gebruik maken van een bouwdepot. Van het bedrag in het bouwdepot betaal je de kosten van de verbouwing. Dit gaat heel gemakkelijk. Je declareert hiervoor jouw rekeningen bij ons. Hoe doe je dat?

  • Je declareert jouw rekeningen met een declaratieformulier. Je hebt deze per post van ons ontvangen.
  • Het declaratieformulier stuur je samen met de rekening naar ons.

Een bouwdepot voor een verbouwing heeft een looptijd van 12 maanden. Gedurende deze 12 maanden ontvang je een rentevergoeding op het ongebruikte deel van uw bouwdepot. De rentevergoeding is gelijk aan jouw hypotheekrente.

Als je bij ons een tweede hypotheek aanvraagt voor een verbouwing of meerwerk, is het belangrijk dat wij een specificatie van je ontvangen. Hierop geef je aan wat je wilt gaan verbouwen of welk meerwerk je verwacht. Ook zien wij graag een inschatting van de bijbehorende kosten.

Heb je al een NIBC Direct hypotheek en heb je verbouwplannen? Dan kan je  dit financieren met een tweede hypotheek.

Vraag je adviseur of dit ook voor jou mogelijk is.

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link