Starterslening & hypotheek

De financiering van je eerste koopwoning is altijd spannend. Kun je genoeg hypotheek opnemen om tot aankoop over te gaan? Mocht je net niet genoeg bruto inkomen hebben hiervoor, dan kun je in veel gemeenten gebruikmaken van een Starterslening. De hypotheek die je kunt opnemen is dan net iets hoger, zodat je jouw eerste eigen huis wel kan betalen.

Onze tip: informeer of jouw gemeente meedoet aan dit initiatief en wat de voorwaarden zijn om ervoor in aanmerking te komen.

Zodra je een interessante woning hebt gezien, wil je natuurlijk eerst weten wat de maximale hypotheek is die je kunt afsluiten. Dat kan met de tool van NIBC Direct. Maak direct een inschatting van je maandlasten.

Vraag je hypotheekadviseur naar de Starterslening

Heb je de tool gebruikt, dan zie je dat er een inschatting wordt gemaakt op basis van een annuïtaire hypotheekvorm. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden, zeker met een combinatie van een Starterslening en hypotheek. Voor een persoonlijk advies op maat kun je terecht bij een onafhankelijke adviseur. Hij of zij weet ook alles over de mogelijkheden en voorwaarden van de Starterslening in combinatie met je hypotheek.

De voordelen van de Starterslening:

  • Je betaalt geen rente over maximaal 20% van de aanschafkosten.

  • Zo bespaar je tot wel € 130,- bruto per maand.

  • Extra zekerheid dankzij koppeling aan Nationale Hypotheek Garantie.

  • Pas als je genoeg financiële draagkracht hebt, betaal je rente en aflossing.

Meer weten over een Starterslening & hypotheek?

Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link