Hypotheek oversluiten

 

Wonen is voor de meeste mensen de grootste kostenpost die er is. Elke maand ben je een aanzienlijk bedrag kwijt. Het is dan ook slim om goed in de gaten te houden of je op deze kosten kan besparen. Dat kan door jouw hypotheek of de voorwaarden ervan aan te passen. Je kunt dan jouw hypotheek oversluiten. Of dit voor jou gunstig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

Is oversluiten voor mij interessant?

 • Lagere maandlasten

  Is de huidige rente lager dan de rente van jouw hypotheek? Dan is oversluiten een goede manier om jouw maandlasten te verlagen. Of het aanpassen van jouw hypotheek interessant voor je is, bespreek je met je hypotheekadviseur.

 • Overwaarde opnemen/verzilveren

  Heb je overwaarde op je woning en wil je dit gebruiken voor een consumptieve lening? Dat is mogelijk! Je kunt je hypotheek verhogen en zo de overwaarde op je huis gedeeltelijk opnemen.

 • Let op extra kosten

  Of het aanpassen van jouw hypotheek interessant voor je is, hangt onder andere af van:

  • De hypotheekrente, looptijd, aflossing of premie die je nu betaalt;
  • De mogelijke boete die je betaalt voor het tussentijds opzeggen van jouw hypotheekcontract;
  • Notaris-, taxatie- en advieskosten.

  Oversluiten brengt dus ook kosten met zich mee. Het gaat dus om het maken van de juiste rekensom. Wil je weten of de rekensom in jouw voordeel uitvalt? Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je graag hierbij. 

Senioren hypotheek voor huis

Ik wil mijn hypotheek oversluiten, en nu?

 • Oversluiten brengt ook kosten met zich mee. Het gaat dus om het maken van de juiste rekensom. Wil je weten of de rekensom bij het oversluiten van je hypotheek in jouw voordeel uitvalt? Ga altijd langs een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zoek een adviseur bij jou in de buurt.

 • Ben je bij een adviseur geweest en is het oversluiten van je hypotheek voor jou interessant? Dan is de volgende stap om hypotheken te gaan vergelijken.

 • Is na het vergelijken jouw keuze op een hypotheek van NIBC Direct gevallen? Erg goed nieuws! Dan is het nu tijd om je de documentatie en financiering te regelen. Je hypotheekadviseur zal dit verder met ons oppakken.

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct jouw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar teken jij de hypotheekakte.

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal & app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Bouwdepot

  Tijdens het verbouwen en inrichten van je nieuwe huis heb je je handen vol en snappen we dat het declareren voor je bouwdepot niet veel tijd mag kosten. Daarom kun je via de app binnen 2 minuten je declaratie indienen.

Hypotheek App Menu Left Transparent

Vind een adviseur

Wil jij weten of oversluiten voor jou interessant is? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Twee Vrouwen Overleg In Kantine