Hypotheken voor expats

Voel je thuis met NIBC Direct

Is het lastig om als expat een hypotheek af te sluiten? Niet bij NIBC Direct!
Aktetas In Hand

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Hoeveel hypotheek kan ik als expat krijgen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Ik wil als expat een huis kopen, en nu?

Hypotheek Sleutel In Deur
 • Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomhuis begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat, vind een adviseur bij jou in de buurt.

 • Dit is de allerleukste stap, toch? Op zoek naar je droomhuis en.. Gevonden! Spannend, nu kan het traject echt van start.

 • Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Samen met je hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct jouw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar tekenen jij en de verkopende partij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van je droomhuis!

Expats en NIBC Direct

 • Met en zonder NHG

  Ook als expat kun je bij ons terecht voor een hypotheek. Dit is mogelijk met en zonder Nationale Hypotheek Garantie en zodra je minimaal 6 maanden in Nederland woont en werkt.

 • Financiering tot 100% marktwaarde

  Met de NIBC Direct hypotheek kun je tot 100% van de markwaarde van je huis financieren. Of zelfs 106% als je energie besparende maatregelen opneemt. 

 • Kom jij van buiten de EU?

  Dan heb je een verblijfsvergunning nodig voor niet-tijdelijk doel, kijk voor informatie op de website van de immigratie en naturalisatiedienst. Met NHG kun je maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen. Zonder NHG is dit maximaal 95% van de marktwaarde bij de NIBC Direct Hypotheek en 100% van de NIBC Direct Extra Hypotheek. 

 • UN / UN gerelateerd bedrijf

  Heb je een netto salaris (het inkomen wordt in geen enkel land belast) of heb je een tijdelijk dienstverband zonder intentie, neem contact op met een financieel adviseur en vraag naar de mogelijkheden.

Man Met Muts Op Balkon

Belangrijk bij het kiezen van een hypotheek

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Digitaal

  Toegang via jouw persoonlijke app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem.  Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Bouwdepot

  Tijdens het verbouwen heb je je handen vol en snappen we dat het declareren voor je bouwdepot niet veel tijd mag kosten. Daarom is declareren via de app binnen 2 minuten gebeurd!

Ontdek onze app
Hypotheek App Menu Left Transparent

Beste hypotheek­­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerkingen met adviseurs en stakeholders kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker NIBC Confetti

Vind een adviseur

Een NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash