Ik ben nog nog niet bij een adviseur geweest

Geen probleem we helpen je graag op weg.

Aktetas In Hand

De stappen naar jouw nieuwe woning

 • Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomwoning begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

 • Yes! Je hebt je droomwoning gevonden, en nu? Nu ga je in onderhandeling over de prijs. Gelukkig weet je precies wat je kunt lenen. Succes!

 • De onderhandeling is geslaagd. Nu de koopovereenkomst nog tekenen. Zodra jij en de verkopende partij de koopovereenkomst hebben getekend is de koop zo goed als rond. Je hebt nog drie dagen bedenktijd. 

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Samen met je hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen

 • Een spannend moment, want met het bezoekje aan de notaris rond jij de koop van jouw droomwoning af. Zowel jij als de verkopende partij tekenen bij de notaris de eigendomsoverdracht. Van harte gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van jouw droomwoning!

 • Gefeliciteerd! Succes met verhuizen en mocht je nog willen verbouwen? Bekijk dan hier de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Expats en NIBC Direct

 • Met en zonder NHG

  Ook als expat kun je bij ons terecht voor een hypotheek. Dit is mogelijk met en zonder Nationale Hypotheek Garantie en zodra je minimaal 6 maanden in Nederland woont en werkt.

 • Financiering tot 100% marktwaarde

  Met de NIBC Direct hypotheek kun je tot 100% van de markwaarde van je huis financieren. Of zelfs 106% als je energie besparende maatregelen opneemt. 

 • Kom jij van buiten de EU?

  Dan heb je een verblijfsvergunning nodig voor niet-tijdelijk doel, kijk voor informatie op de website van de immigratie en naturalisatiedienst. Met NHG kun je maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen. Zonder NHG is dit maximaal 95% van de marktwaarde bij de NIBC Direct Hypotheek en 100% van de NIBC Direct Extra Hypotheek. 

 • UN / UN gerelateerd bedrijf

  Heb je een netto salaris (het inkomen wordt in geen enkel land belast) of heb je een tijdelijk dienstverband zonder intentie, neem contact op met een financieel adviseur en vraag naar de mogelijkheden.

Man Met Muts Op Balkon

Hoeveel kan ik lenen als expat?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Waar kan je alvast over nadenken

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Digitaal

  Toegang via jouw persoonlijk app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 20% van de lening boetevrij terugbetalen. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Bouwdepot

  Tijdens het verbouwen heb je je handen vol en snappen we dat het declareren voor je bouwdepot niet veel tijd mag kosten. Daarom kun je via de app binnen 2 minuten je declaratie indienen.

 • Een eerlijke hyptheekrente

  Een belangrijk onderdeel van jouw hypotheek, de hypotheekrente.

Naar overzicht hypotheekrentes
Hypotheek App Login Left Transparent

Welke aflosvorm past bij mij als expat?

Vind een adviseur

Elke hypotheek is anders en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wil je jouw mogelijkheden helder op een rij? NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven.

Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash