Ik ben nog nog niet bij een adviseur geweest

Geen probleem we helpen je graag op weg.

Jonge Man Hangt Tegen Muur

De stappen naar jouw nieuwe woning

 • Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomwoning begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

 • Yes! Je hebt je droomwoning gevonden, en nu? Nu ga je in onderhandeling over de prijs. Gelukkig weet je precies wat je kunt lenen. Succes!

 • De onderhandeling is geslaagd. Nu de koopovereenkomst nog tekenen. Zodra jij en de verkopende partij de koopovereenkomst hebben getekend is de koop zo goed als rond. Je hebt nog drie dagen bedenktijd. 

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Samen met je hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen

 • Een spannend moment, want met het bezoekje aan de notaris rond jij de koop van jouw droomwoning af. Zowel jij als de verkopende partij tekenen bij de notaris de eigendomsoverdracht. Van harte gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van jouw droomwoning!

 • Gefeliciteerd! Succes met verhuizen en mocht je nog willen verbouwen? Bekijk dan hier de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Voor ondernemers

 • Ook voor startende ondernemers

  Korter dan 3 jaar ondernemer? Dan kan het lastig zijn een hypotheek af te sluiten, maar niet bij NIBC Direct! Een hypotheek is voor ondernemers al mogelijk vanaf 12 maanden ondernemen.

 • Financieren tot 100% van de marktwaarde

  Met de NIBC Direct hypotheek voor ondernemers kun je tot 100% van de markwaarde van je huis financieren. Of zelfs 106% als je energie besparende maatregelen opneemt.

 • Je inkomen laten bepalen? Vraag een rekenexpert!

  Voor het aanvragen van een hypotheek is het belangrijk je inkomen te laten bepalen door een zogenoemde rekenexpert

Twee Mensen In Loods Op Dozen

Nieuwsgierig naar wat jij kan lenen?

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning wil je graag weten wat je kan lenen. Bereken hier eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Waar kan je alvast over nadenken

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Voor en door ondernemers

  Net als bij jou zit ondernemen in ons DNA. NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Digitaal

  Toegang via jouw persoonlijk app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

 • Een eerlijke hypotheekrente

  Een belangrijk onderdeel van jouw hypotheek, de hypotheekrente.

Onze hypotheekrentes
Hypotheek App Menu Left Transparent

Vind een adviseur

Elke hypotheek is anders en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wil je jouw mogelijkheden helder op een rij? NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash