Seniorenhypotheek

Bij NIBC Direct kijken we niet naar leeftijd

Is het lastig om als 57-plusser een hypotheek af te sluiten? Niet bij NIBC Direct!
Senioren hypotheek close up

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Jouw situatie...

 • Ik wil graag in mijn woning blijven en mijn maandlasten verlagen

  Wij bieden met zowel de NIBC Direct maatwerkhypotheek als de NIBC Direct seniorenhypotheek een oplossing wanneer je inkomen te laag is om je huidige hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met lagere maandlasten. Natuurlijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen met de maatwerkhypotheek. Met de seniorenhypotheek kan dit tot maximaal 80% van de marktwaarde van de woning.

  Plan een afspraak met een hypotheek adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

 • Ik wil mijn woning levensloopbestendig maken

  Ook daar hebben wij een oplossing voor. Soms kun je de hypotheek niet afsluiten vanwege je (lagere) pensioeninkomen of aangepaste leennormen. Dan bieden wij met de seniorenhypotheek mogelijk de oplossing. Deze seniorenhypotheek is namelijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt dan maximaal 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

  Plan een afspraak met een hypotheek adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

 • Ik wil een woning aankopen en ik ben 57+

  Geen probleem bij NIBC Direct! Wij hebben de oplossing: een seniorenhypotheek. Je kan tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen en je kan rekenen op een scherpe rente.

  Vind hier meer informatie.

 • Ik wil graag verhuizen en ik heb al een hypotheek

  Ook daar hebben wij een oplossing voor. Soms kun je de hypotheek van de nieuwe woning niet afsluiten vanwege je (lagere) pensioeninkomen of aangepaste leennormen. Dan bieden wij met de seniorenhypotheek mogelijk de oplossing. Deze seniorenhypotheek is namelijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt dan maximaal 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

  Vind hier meer informatie.

Vind een adviseur
Senioren hypotheek voor huis

Ik wil een woning kopen, en nu?

Hypotheek Sleutel In Deur
 • Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomhuis begint vaak bij een hypotheekadviseur. NIBC Direct biedt een seniorenhypotheek. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat, vind een adviseur bij jou in de buurt.

 • Dit is de allerleukste stap, toch? Op zoek naar je droomhuis en.. Gevonden! Spannend, nu kan het traject echt van start.

 • Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Samen met je hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct jouw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar tekenen jij en de verkopende partij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van je droomhuis!

Belangrijk bij het kiezen van een hypotheek

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Persoonlijk contact

  NIBC Direct vindt persoonlijk contact met haar klanten belangrijk en we staan onze klanten graag persoonlijk te woord. Heb je nog vragen over onze hypotheekproducten of dienstverlening voor senioren? Onze collega's zijn bereikbaar en helpen je graag verder.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Digitaal

  Altijd toegang via jouw persoonlijke app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor de verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

Ontdek onze app
Hypotheek App Login Left Transparent

NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs

Elke hypotheek is anders en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wil je jouw mogelijkheden helder op een rij? NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Twee Vrouwen Overleg In Kantine