Seniorenhypotheek

Bij NIBC Direct kijken we niet naar leeftijd

Is het lastig om als 55-plusser een hypotheek af te sluiten? Niet bij NIBC Direct!
Senioren hypotheek close up

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Om uw maandlasten te verlagen, kunt u de huidige hypotheek oversluiten naar een nieuwe hypotheek. NIBC Direct biedt hierbij twee opties: de NIBC Direct maatwerkhypotheek als de NIBC Direct seniorenhypotheek. Welke vorm hypotheek het beste bij u past kunt u met een onafhankelijke hypotheek adviseur bespreken. Samen kijken jullie naar uw persoonlijke situatie en ontvangt u advies op maat.

Een verbouwing van uw woning om het levensloopbestendig te maken, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen. Zo kunt u bijvoorbeeld de dorpels laten weghalen, een inductiekookplaat plaatsen, het bad vervangen voor een inloopdouche en slimme beplanting en goede paden in de tuin aanleggen. Bij NIBC Direct is het mogelijk om de kosten voor zo n verbouwing mee te financiering.

Geen probleem bij NIBC Direct! Wij hebben de oplossing: een seniorenhypotheek. U kunt tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen. Wij adviseren u in gesprek te gaan met een hypotheek adviseur.

Ook daar hebben wij een oplossing voor. Soms kunt u de hypotheek van de nieuwe woning niet afsluiten vanwege je (lagere) pensioeninkomen of aangepaste leennormen. Dan bieden wij met de seniorenhypotheek mogelijk de oplossing. Deze seniorenhypotheek is namelijk volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie. U kunt dan maximaal 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

Ik wil een woning kopen, en nu?

Hypotheek Nieuwbouwwijk
 • Misschien heeft u al een woning op het oog of denkt u eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar uw droomhuis begint vaak bij een hypotheekadviseur. NIBC Direct biedt een seniorenhypotheek. Na een oriëntatiegesprek weet u precies hoeveel u kunt lenen en wat u nodig heeft om uw droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft u advies op maat, vind een adviseur bij u in de buurt.

  Bereid u voor op het hypotheekgesprek. We hebben een aantal feitjes voor u op een rijtje gezet.

 • Dit is de allerleukste stap, toch? Op zoek naar uw droomhuis en.. Gevonden! Spannend, nu kan het traject echt van start.

 • Is het bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat u tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kiest u? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij u? Samen met uw hypotheekadviseur gaat u de financiering verder regelen

 • Bent u tevreden met het hypotheekvoorstel van uw hypotheekadviseur? En heeft u de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van uw handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct uw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar tekenen u en de verkopende partij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu bent u eigenaar van uw droomhuis!

Belangrijk bij het kiezen van een hypotheek

Onze hypotheken kunt u afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van uw hypotheek zet u de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft uw rente gelijk en weet u dus precies wat u maandelijks betaalt voor uw hypotheek.

Als u een nieuw huis koopt, bent u eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in uw nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op uw maandelijkse energiekosten en uw wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kunt u energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van uw persoonlijke situatie dus bespreek dit met uw adviseur.

Marktwaarde is de waarde van een woning als deze vrij op de markt kan worden verkocht. Deze waarde samen met het inkomen van de koper, wordt meegekomen om te berekenen wat het maximale leningsdeel kan zijn.

 

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Persoonlijk contact

  NIBC Direct vindt persoonlijk contact met haar klanten belangrijk en we staan onze klanten graag persoonlijk te woord. Heb je nog vragen over onze hypotheekproducten of dienstverlening voor senioren? Onze collega's zijn bereikbaar en helpen je graag verder.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Wij werken samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs

  Bij NIBC Direct werken we alleen maar samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Dit betekent dat zij echt kijken naar jouw situatie voor een passend advies. Vind hier een adviseur.

Ontdek onze app
Hypotheek App Login Left Transparent

Beste hypotheek­­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerkingen met adviseurs en stakeholders kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker NIBC Confetti

Onafhankelijk hypotheek­advies

Een NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

 • Afspraak maken met De Hypotheker

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhankelijk advies met hypotheken van 40 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek op locatie of online. Met meer dan 180 vestigingen altijd in de buurt.
 • Afspraak maken met Advitas

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhanklijke advies met hypotheken van 30 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek wanneer het jou het beste uitkomt en gewoon bij jouw thuis.
 • Vind zelf een adviseur

  • Kies uit honderden onafhankelijke adviseurs.
  • Onafhankelijk advies en hypotheken van verschillende aanbieders.
  • Kosten per advies verschillen per hypotheekkantoor.