Hypotheek­rentes op een rijtje

Benieuwd naar wat de hypotheekrente nu is? In het onderstaand overzicht vind je onder andere onze hypotheekrente voor de looptijden 10, 20 en 30 jaar vast. Bereken ook wat je maximale hypotheekwaarde en brutomaandlasten zijn. Maak daarna een vrijblijvend afspraak bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Voor de NIBC Direct Hypotheek en de NIBC Direct Extra Hypotheek hanteren wij verschillende rentetarieven. Selecteer in de tabel de hypotheek voor jou. Meer weten over de verschillen tussen de NIBC Direct Hypotheek en de NIBC Direct Extra Hypotheek?

5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
25 jaar
30 jaar
NHGt/m
65% MW
t/m
80% MW
t/m
95% MW
t/m
106% MW
t/m
115% MW
4,17%4,27%4,32%4,53%4,60%5,03%
4,13%4,25%4,31%4,40%4,54%4,99%
4,42%4,45%4,49%4,69%4,85%5,29%
4,46%4,74%4,76%4,91%5,26%5,66%
4,16%5,06%5,21%5,36%5,51%5,91%
4,25%4,50%4,60%4,70%4,80%5,20%

Overbruggingsrente:5,53%

  • Voor een hypotheek voor ondernemers korter dan 3 jaar geldt de eerste 10 jaar een opslag van 0,30% over de gehele lening op bovenstaande hypotheekrentes, ook bij een verhoging – en/ of het meenemen (van een deel) van de hypotheek. Let op! De opslag geldt niet bij een NHG aanvraag.
  • De 25 NHG & 30 jaar rentevast periode zijn alleen beschikbaar voor nieuwe hypotheken. Voor een verhoging, (2de/volgende hypotheek of een nieuw bij te sluiten deel bij een verhuisregeling) en omzetting zijn alleen de rentevast periodes 1 t/m 20 mogelijk.
  • De getoonde rentetarieven op de website zijn zo betrouwbaar en actueel mogelijk. Blijkt er toch een foutief rentetarief online te staan, dan kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.
  • De 25 jaar rentevast zonder NHG is alleen mogelijk voor leningdelen die gebruik maken van de meeneemregeling.

Bereken je maximale hypotheekwaarde

Heb je een geschikte rentetarief met aflosperiode gezien? Bereken hieronder wat je maximaal kan lenen. Wil je daarna de rente en hypotheekwaarde bespreken? Maak een vrijblijvend afspraak bij een van onze onafhankelijke adviseurs bij jou in de buurt. 

    * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Hypotheekrente advies?

NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

 

Vind een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt en maak een vrijblijvend afspraak om de actuele hypotheekrente te bespreken. 

NIBC Hypotheek Adviseur (1)

Waar kan je alvast over nadenken

De hypotheekrente wordt bepaald door de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van jouw woning. Deze verhouding noemen wij een tariefklasse. Wanneer je de rentetarieven bekijkt, zie je de huidige tariefklassen. Jouw tariefklasse in combinatie met de gekozen looptijd bepaalt de hoogte van jouw hypotheekrente.

Heb je gedurende de looptijd van de lening afgelost op jouw lening? Of overweeg je extra af te lossen op jouw lening? Op de datum van de renteherziening wordt altijd opnieuw de tariefklasse vastgesteld. Een extra aflossing kan dan voordelig voor je zijn. Drie maanden voordat de rentevaste periode afloopt ontvang je van ons een hypotheekrentevoorstel met de actuele tarieven.

Als de lening door waardestijging van de woning in een andere tariefklasse valt, kun je ons vragen de risicoklasse te verlagen. Voor deze wijziging brengen wij € 200,- administratiekosten in rekening. Je moet hiervoor een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport aanleveren. Dit mag ook een desktoptaxatie rapport zijn. In jouw MijnNIBCDirect kun je eenvoudig een nieuw waardedocument uploaden. Wanneer van toepassing, dan passen wij ook de risicoklasse aan.

Klik hier voor informatie over een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport.

Bij een lening met NHG is het niet mogelijk om in een andere tariefklasse te vallen. Voor een lening met NHG bestaat maar één tariefklasse.

In verband met een wijziging in de wet- en regelgeving stopt NIBC Direct tijdelijk met rentemiddelen. Vanaf 1 juni 2019 is het niet meer mogelijk rentemiddeling aan te vragen.

Zoals de naam al verklapt, is de rentevaste periode de periode waarin de rente vaststaat. Wanneer je kiest voor een rentevaste periode van 20 jaar, betekent dit dat je 20 jaar lang hetzelfde rentepercentage betaalt.

In die 20 jaar kan de rente omhoog of omlaag gaan, maar dit geldt niet voor jou. Andere namen voor de rentevast periode (rentevastperiode) zijn de rentelooptijd en de renteperiode.

De hypotheekrenteaftrek, het is een hele mond vol en klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat best mee. Het houdt in dat je jaarlijks het bedrag dat je aan hypotheekrente betaalt, mag aftrekken van je inkomen tijdens het invullen van de belastingaangifte. Daardoor betaal je belasting over een lager inkomen, waardoor het bezitten van een huis heel wat betaalbaarder wordt.

Beste hypotheek­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerking met adviseurs kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker Sticker 2022 (1)