Gefeliciteerd!

Trouwen of samenwonen, wat dit betekent voor je hypotheek? Dat hangt af van de vorm waarin je trouwt of dat je een samenlevingscontract aangaat. Hoe dan ook: tijd om je financiën onder de loep te nemen.

Wat verandert er?

  • Samenlevingscontract

    Met een samenlevingscontract zijn er verschillende mogelijkheden. Gaan jullie een nieuwe woning kopen? Of trekt jouw partner in jouw huidige woning in? Bedenk van tevoren goed of jullie samen eigenaar van de woning willen worden en welke afspraken er worden gemaakt. Deze afspraken kun je vastleggen in een samenlevingscontract. 

  • Trouwen

    Trouwen jullie in gemeenschap van goederen dan wordt de woning automatisch van jullie beiden. Vanaf 1 januari 2018 geldt dat je dit vast dient te leggen bij een notaris. Bespreek dit ook met je hypotheekadviseur.

    Ga je voor jullie trouwdag niet naar een notaris? Dan trouwen jullie automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Stond de woning op één naam? Bij trouwen in beperkte gemeenschap van goederen blijft hij/zij na de trouwdag nog steeds de enige eigenaar van de woning. Wil je dat jullie beide eigenaar van de woning worden? Bespreek dit met je hypotheekadviseur.

Jong Stel Vrouw Op De Rug Blij