Komt u door de coronacrisis in de financiële problemen en kunt u hierdoor uw hypotheek niet meer betalen?
Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder u om hulp vraagt, hoe beter we u kunnen helpen. Wilt u een betaalpauze aanvragen vul dan dit formulier in. We kijken dan samen met u of de betaalpauze voor u een oplossing is. Voldoet u aan de voorwaarden, dan betaalt u tijdens de betaalpauze geen rente en geen aflossing. Over deze periode bent u geen vertragingsrente verschuldigd. Nadat de betaalpauze afloopt betaalt u de gemiste rente en aflossing in termijnen terug.
Hoe kom ik in aanmerking voor een betaalpauze?
U kunt in aanmerking komen voor een betaalpauze als de betalingsproblemen zijn veroorzaakt door het coronavirus en de genomen maatregelen. Houd er altijd rekening mee dat u de bedragen na de betaalpauze alsnog moet voldoen. We denken daarom graag met u mee of de betaalpauze voor u de beste oplossing is.
Hoe vraag ik een betaalpauze aan?
Wilt u een betaalpauze aanvragen vul dan dit formulier in, of neem contact op met de afdeling Wooncollect via info@wooncollect.nl of 070-342 95 59.
Wanneer gaat deze betaalpauze in?
Samen met u bepalen we het best passende moment.
Kan ik ook kiezen voor een lager maandbedrag?
U kunt kiezen voor een volledige pauze van drie maanden, maar u kunt ook een deel van het hypotheekbedrag overmaken. U hoeft dan daarna ook weer minder gemiste rente en aflossing in te halen. Dit scheelt u straks weer in de maandlasten.
Heeft een betaalpauze negatieve gevolgen?
We doen er alles aan om negatieve gevolgen voor u te beperken. Over de periode bent u ieder geval geen vertragingsrente verschuldigd. Nadat de betaalpauze afloopt betaalt u de gemiste rente en aflossing in termijnen terug. Welke (fiscale) consequenties een betaalpauze voor u persoonlijk heeft kunt u het best bespreken met uw financieel adviseur.
Wat gebeurt er na de betaalpauze?
Als de betaalpauze voorbij is zijn begint u met terugbetalen van de gemiste termijnen. Samen met u zullen we een betaalregeling treffen om de gemiste termijnen in te lopen. Indien u een lening heeft met een fiscaliteit van na 1-1-2013 zal er bij het afspreken van een betaalregeling rekening worden gehouden met de fiscale verplichtingen hiervoor. U blijft zelf verantwoordelijk voor de fiscaliteit van uw lening, neemt u daarom voor vragen over de fiscale consequenties contact op met uw adviseur. U betaalt over het gemiste bedrag geen vertragingsrente.
Hou ik recht op hypotheekrente aftrek?
Ook als u gebruikt maakt van de betaalpauze kunt u uw hypotheekrenteaftrek behouden. Het is belangrijk dat u dan wel aan de fiscale regels voldoet. Neem contact op met uw adviseur zodat u weet welke fiscale regels voor u gelden voor het behoud van de hypotheekrenteaftrek.
Moet ik daarna drie maanden in één keer betalen?
Nee. U hoeft niet in één keer de gemiste termijnen te betalen. Samen met u zullen we een betaalregeling treffen om de gemiste termijnen in te lopen. Indien u een lening heeft met een fiscaliteit van na 1-1-2013 zal er bij het afspreken van een betaalregeling rekening worden gehouden met de fiscale verplichtingen hiervoor. U blijft zelf verantwoordelijk voor de fiscaliteit van uw lening, neemt u daarom voor vragen over de fiscale consequenties contact op met uw adviseur.
Geldt het ook voor een nieuwe lening of verhoging?
De betaalpauze geldt alleen voor bestaande leningen. Dit geldt niet voor nieuwe leningen of verhogingen.