Extra aflossen wordt beloond!

Is het niet mooi als je maandelijkse woonlasten omlaag kunnen? Dit is precies wat NIBC Direct je te bieden heeft. Bij NIBC Direct belonen we je aflossingen met een lagere hypotheekrente. Zo houd je nog meer geld over voor de dingen die het leven aangenaam maken.

Hoe werkt het?

  • Boetevrij extra aflossen

    Naast je maandelijkse aflossingen mag je bij NIBC Direct per jaar maar liefst 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Voor de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 100% boetevrij mits het geld uit eigen middelen komt.

  • Toch meer aflossen?

    Wil je meer dan 15% aflossen dan betaal je een boete over het bedrag dat je te vroeg terug betaalt. 

  • Digitaal

    Extra aflossen gaat eenvoudig via iDeal in onze app of log in op je persoonlijke hypotheekomgeving.

Download de app
Hypotheek App Login Left Transparent

Wellicht heb je wat vragen over het extra aflossen

Je kan de hypotheek in de volgende gevallen altijd vergoedingsvrij aflossen:

Verkoop van de woning
Heeft de aflossing direct te maken met de verkoop van je woning? Dan kan je vergoedingsvrij onbeperkt aflossen.

Overlijden
Binnen 6 maanden na overlijden van de leningnemer kan aflossen vergoedingsvrij. De leningnemer is de persoon die de hypotheek heeft afgesloten.

Executie
Je betaalt geen vergoeding wanneer de aflossing voortkomt uit gedwongen verkoop van de woning. Dit geldt niet wanneer de executie het gevolg is van verwijtbare acties van de hypotheekgever.

Tenietgaan van de woning
Bij een volledig tenietgaan (verloren gaan) van de woning kan je binnen 6 maanden na het verloren gaan zonder vergoeding aflossen.

Einde rentevaste periode

Bekijk alle voorwaarden hier.

Je lening kan uit meerdere leningdelen bestaan. Je kunt maximaal € 50.000,- terugbetalen via de online omgeving. Wil je meer aflossen dan € 50.000,-? Dan kun je het bedrag terugbetalen via een bankoverschrijving. Belangrijk: Maak het bedrag over vanaf hetzelfde rekeningnummer waarvan wij maandelijks incasseren.

Uniek bij NIBC Direct is dat jouw rentetarief automatisch meedaalt bij aflossen. Omdat je aflost op jouw lening wordt het risico voor de bank kleiner. Dat beloont NIBC Direct met een lager rentetarief. Oftewel door jouw maandelijkse aflossing wordt je rente dus ook automatisch lager.

De rente op jouw hypotheek wordt bepaald door de hoogte van jouw lening ten opzichte van de waarde van jouw woning. Deze verhouding noemen wij een tariefklasse (t/m 65%, t/m 80%, t/m 95% en t/m 105%). Jouw tariefklasse in combinatie met de gekozen looptijd bepaalt de hoogte van jouw hypotheekrente.

Bekijk hier meer informatie.

Vind een adviseur

Een NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken.

M8A5384 Bewerkt WEB Willem De Kam