De juiste hypotheek, dat is prettig thuiskomen

Op onze website vind je alle informatie die jouw verder kan helpen bij een hypotheek voor jouw nieuwe woning of het oversluiten van je hypotheek.

Campagne De Juiste Hypotheek

Het effect van NIBC Direct!

 • Tevreden klanten

  Al meer dan 300.000 klanten kozen voor een spaarproduct of hypotheek van NIBC Direct en waarderen ons met een 8.

 • Gemak

  Alledaagse dingen voor onze klanten makkelijker maken, dat is wat we willen.

 • Betrouwbaar

  Een betrouwbare bank sinds 1945 waar je kan rekenen op 100%  aandacht. De bank waar jij je thuis voelt.

 • Positieve energie

  Met positieve energie en beide benen op de grond blijken we keer op keer meer te bereiken dan verwacht. Met een combinatie van inventiviteit, energie en ambitie gaan we iedere dag aan de slag. En als we denken dat iets niet kan, dan denken we gewoon opnieuw. Bij NIBC Direct stoppen we pas als we trots zijn op het eindresultaat, dat maakt NIBC Direct net even anders!

Man Rode Trui Blij

Spannend!

 • Een (eerste) woning kopen

  Voor sommige aankopen kun je niet even je pinpas trekken of met je creditcard zwaaien. Een huis bijvoorbeeld. Daarvoor hebben veel Nederlanders een lening bij de bank nodig, en die noemen we in de volksmond een hypotheek. Meer informatie vind je op deze pagina waar we je stapsgewijs uitleggen waar je aan kan denken.

 • De hypotheek oversluiten

  Wonen is voor de meeste mensen de grootste kostenpost die er is. Het is dan ook slim om goed in de gaten te houden of je op deze kosten kan besparen. Dat kan door jouw hypotheek aan te passen. Je kunt dan jouw hypotheek oversluiten. Of het oversluiten van jouw hypotheek voor jou gunstig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Meer weten over het oversluiten van je hypotheek? Op deze pagina hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Een woning kopen Oversluiten
Dane Deaner 1Wfxk3wjxzu Unsplash

Andere onderdelen van je hypotheek

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. De maximale hypotheeksom voor een NIBC Direct Hypotheek is € 1.000.000,- voor de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit € 1.250.000,-

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20% boetevrij. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal & app

  Je hypotheek aanpassen, gemakklijk extra aflossen via iDEAL of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • En nog veel meer...

  Gratis bankgarantie, de mogelijkheid tot 100% overbruggen bij het kopen van je volgende woning, online desktoptaxatie t.w.v. € 69,-. Bespreek de mogelijkheden met je adviseur.

Hypotheek App Menu Left Transparent

Vind een adviseur

Op onze website vind je veel informatie over hypotheken. Het afsluiten van een nieuwe hypotheek is een belangrijke beslissing en voor iedere situatie anders. Voor een advies op maat ga je naar een hypotheekadviseur. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

7Q4A4515 Bewerkt (1)