Welkom bij NIBC Direct

Bereken eenvoudig hoeveel jij kan besparen op je maandlasten. Met de rekentool bereken je de maximale hypotheek en eventuele nieuwe maandlasten.

Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur. 

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Is oversluiten voor mij interessant?

 • Voordelen

  Of oversluiten voor jou gunstig is, hangt van jouw persoonlijke situatie af. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

  • Je kunt je maandlasten verlagen doordat je profiteert van een lagere hypotheekrente;
  • Je kunt de lage hypotheekrente meteen voor een langere tijd vastzetten;
  • Heb je overwaarde op je woning en wil je dit gebruiken voor een consumptieve lening? Dat is mogelijk! Je kunt je hypotheek verhogen en zo de overwaarde op je huis gedeeltelijk opnemen;
  • De boete die je moet betalen is fiscaal aftrekbaar.
 • Nadelen

  • Je betaalt een boete voor het tussentijds opzeggen van jouw hypotheekcontract. De hypotheekrente, looptijd, aflossing en/of premie die je nu betaalt, bepaalt de hoogte van deze boete;
  • Extra notaris-, taxatie- en advieskosten. Je zult je huis opnieuw moeten laten taxeren en opnieuw naar de notaris. Ook zijn er extra advies- en/of bemiddelingskosten voor je hypotheekadviseur;
  • Je belastingvoordeel is lager (omdat je minder rente betaalt).

  Oversluiten brengt dus ook kosten met zich mee. Het gaat dus om het maken van de juiste rekensom. Wil je weten of de rekensom in jouw voordeel uitvalt? Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je graag hierbij. 

Senioren hypotheek voor huis

Ik wil mijn hypotheek oversluiten, en nu?

 • Oversluiten brengt ook kosten met zich mee. Het gaat dus om het maken van de juiste rekensom. Wil je weten of de rekensom bij het oversluiten van je hypotheek in jouw voordeel uitvalt? Ga altijd langs een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zoek een adviseur bij jou in de buurt.

 • Ben je bij een adviseur geweest en is het oversluiten van je hypotheek voor jou interessant? Dan is de volgende stap om hypotheken te gaan vergelijken.

 • Is na het vergelijken jouw keuze op een hypotheek van NIBC Direct gevallen? Erg goed nieuws! Dan is het nu tijd om je de documentatie en financiering te regelen. Je hypotheekadviseur zal dit verder met ons oppakken.

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct jouw hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Daar teken jij de hypotheekakte.

Voor de NIBC Direct Hypotheek en de NIBC Direct Extra Hypotheek hanteren wij verschillende rentetarieven. Selecteer in de tabel de hypotheek voor jou. Meer weten over de verschillen tussen de NIBC Direct Hypotheek en de NIBC Direct Extra Hypotheek?

5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
25 jaar
30 jaar
NHGt/m
65% MW
t/m
80% MW
t/m
95% MW
t/m
106% MW
t/m
115% MW
2,44%2,72%2,77%2,92%3,07%3,47%
3,02%2,94%2,99%3,14%3,29%3,69%
3,18%3,31%3,36%3,51%3,61%4,06%
3,28%3,69%3,71%3,86%4,01%4,41%
3,33%-----
3,33%4,01%4,16%4,31%4,46%4,86%

Overbruggingsrente:3,10%

 • Voor een hypotheek voor ondernemers korter dan 3 jaar geldt de eerste 10 jaar een opslag van 0,30% op bovenstaande hypotheekrentes. Let op! De opslag geldt niet bij een NHG aanvraag.
 • De 25 & 30 jaar rentevast periode zijn alleen beschikbaar voor nieuwe hypotheken. Voor een verhoging, (2de/volgende hypotheek of een nieuw bij te sluiten deel bij een verhuisregeling) en omzetting zijn alleen de rentevast periodes 1 t/m 20 mogelijk.
 • De getoonde rentetarieven op de website zijn zo betrouwbaar en actueel mogelijk. Blijkt er toch een foutief rentetarief online te staan, dan kunnen hier geen rechten aan worden ontleend.

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal & app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Bouwdepot

  Tijdens het verbouwen en inrichten van je nieuwe huis heb je je handen vol en snappen we dat het declareren voor je bouwdepot niet veel tijd mag kosten. Daarom kun je via de app binnen 2 minuten je declaratie indienen.

Hypotheek App Menu Left Transparent

Vind een adviseur

Wil jij weten of oversluiten voor jou interessant is? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Zoek een adviseur bij jou in de buurt en maak een afspraak via onze website, het eerste (orientatië)gesprek is vaak gratis.

Twee Vrouwen Overleg In Kantine