Ik ben nog nog niet bij een adviseur geweest

Geen probleem we helpen je graag op weg.

Senioren hypotheek close up

De oplossing voor jouw situatie...

 • Ik wil graag in mijn woning blijven en mijn maandlasten verlagen

  Wij bieden met zowel de NIBC Direct maatwerkhypotheek als de NIBC Direct seniorenhypotheek een oplossing wanneer je inkomen te laag is om je huidige hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met lagere maandlasten. Natuurlijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen met de maatwerkhypotheek. Met de seniorenhypotheek kan dit tot maximaal 80% van de marktwaarde van de woning.

  Plan een afspraak met een hypotheek adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

 • Ik wil mijn woning levensloopbestendig maken

  Ook daar hebben wij een oplossing voor. Soms kun je de hypotheek niet afsluiten vanwege je (lagere) pensioeninkomen of aangepaste leennormen. Dan bieden wij met de seniorenhypotheek mogelijk de oplossing. Deze seniorenhypotheek is namelijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt dan maximaal 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

  Plan een afspraak met een hypotheek adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

 • Ik wil een woning aankopen en ik ben 57+

  Geen probleem bij NIBC Direct! Wij hebben de oplossing: een seniorenhypotheek. Je kan tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen en je kan rekenen op een scherpe rente.

  Vind hier meer informatie.

 • Ik wil graag verhuizen en ik heb al een hypotheek

  Ook daar hebben wij een oplossing voor. Soms kun je de hypotheek van de nieuwe woning niet afsluiten vanwege je (lagere) pensioeninkomen of aangepaste leennormen. Dan bieden wij met de seniorenhypotheek mogelijk de oplossing. Deze seniorenhypotheek is namelijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je kunt dan maximaal 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

  Vind hier meer informatie.

Vind een adviseur
Senioren hypotheek voor huis

Waar kan je alvast over nadenken

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. 

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Persoonlijk contact

  NIBC Direct vindt persoonlijk contact met haar klanten belangrijk en we staan onze klanten graag persoonlijk te woord. Heb je nog vragen over onze hypotheekproducten of dienstverlening? Onze collega's zijn bereikbaar en helpen je graag verder.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video.

 • Digitaal

  Altijd toegang via jouw persoonlijke app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor de verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

Ontdek onze app
Hypotheek App Login Left Transparent

Welke aflosvorm past bij mij als 57-plusser?

De stappen naar jouw nieuwe woning

 • Misschien heb je al een woning op het oog of denk je eraan om in de toekomst je eerste huis te gaan kopen. De route naar je droomwoning begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt om je droom waar te maken. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat.

 • Yes! Je hebt je droomwoning gevonden, en nu? Nu ga je in onderhandeling over de prijs. Gelukkig weet je precies wat je kunt lenen. Succes!

 • De onderhandeling is geslaagd. Nu de koopovereenkomst nog tekenen. Zodra jij en de verkopende partij de koopovereenkomst hebben getekend is de koop zo goed als rond. Je hebt nog drie dagen bedenktijd. 

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om knopen door te hakken. Welke aflosvorm kies je? Wat wordt de rentevastperiode? En welke hypotheekverstrekker past het beste bij jou? Samen met je hypotheekadviseur ga je de financiering verder regelen

 • Een spannend moment, want met het bezoekje aan de notaris rond jij de koop van jouw droomwoning af. Zowel jij als de verkopende partij tekenen bij de notaris de eigendomsoverdracht. Van harte gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij eigenaar van jouw droomwoning!

 • Gefeliciteerd! Succes met verhuizen en mocht je nog willen verbouwen? Bekijk dan hier de mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Onafhankelijk hypotheek­advies

Een NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

 • Afspraak maken met De Hypotheker

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhankelijk advies met hypotheken van 40 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek op locatie of online. Met meer dan 180 vestigingen altijd in de buurt.
 • Afspraak maken met Advitas

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhanklijke advies met hypotheken van 30 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek wanneer het jou het beste uitkomt en gewoon bij jouw thuis.
 • Vind zelf een adviseur

  • Kies uit honderden onafhankelijke adviseurs.
  • Onafhankelijk advies en hypotheken van verschillende aanbieders.
  • Kosten per advies verschillen per hypotheekkantoor.