Tweede hypotheek


Bij NIBC Direct kan je een tweede hypotheek afsluiten naast je huidige hypotheek.
Een tweede hypotheek bij NIBC Direct betekent dat je je huidige hypotheek verhoogt. Je hypotheek verhogen kan voor bijvoorbeeld een verbouwing of verduurzamen van je woning. Het is niet verplicht om de tweede hypotheek te gebruiken voor je woning, dit kan eventueel ook voor een grotere prive uitgave. 


Wil je een tweede hypotheek afsluiten om te investeren in een tweede woning om te verhuren? Kijk dan eens bij onze Investeringshypotheek.

De mogelijkheden van een tweede hypotheek

 • De waarde van een woning

  De hypotheek kan alleen worden verhoogd als er al voldoende is afgelost of als je overwaarde op de woning hebt. De totale lening mag maximaal 100% van de marktwaarde van uw woning bedragen. Ga jij je woning verduurzamen? Dan is het zelfs mogelijk om tot 106% van de marktwaarde te financieren. 

 • Al vanaf € 15.000,-

  Een tweede hypotheek bij NIBC Direct is voor bestaande klanten al mogelijk vanaf € 15.000,-. Heb jij iets minder dan € 15.000,- nodig neem dan contact op met je hypotheekadviseur en bespreek de mogelijkheden. 

 • Aflosvormen

  Bij NIBC Direct kun je bij het verhogen van je hypotheek of bij het afsluiten van een tweede hypotheek kiezen voor een annuiteitenhypotheek, lineare hypotheek of voor een aflossingsvrije hypotheek. Aan het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek zitten extra voorwaarden verbonden, samen met je hypotheekadviseur kun je de mogelijkheden hiervoor bespreken.

 • Extra kosten

  Let op bij het verhogen van je hypotheek kun je te maken krijgen met extra kosten. Zoals bijvoorbeeld de kosten voor een taxatierapport, notaris en/of hypotheekadviseur. Wil jij je besparen op je taxatiekosten? Wij werken ook met een desktoptaxatie, deze kost slechts € 69,-.

  In sommige gevallen zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar, vraag hiernaar bij je hypotheekadviseur.

Roman Bozhko 251947 Unsplash

Jouw hypotheek verhogen voor een prive uitgave

 • Maximale bedragen

  Bij NIBC Direct vinden we het belangrijk dat een hypotheek verantwoord is. Om deze reden hebben wij bepaalde grenzen gesteld aan de maximale verstrekking wanneer het geld niet wordt gebruikt voor onderhoud, verbouwing en/of verduurzaming van de woning. De totale lening mag in deze gevallen maximaal 90% van de marktwaarde van de woning bedragen. Neem contact op met je hypotheekadviseur en bespreek de mogelijkheden voor jouw situatie.

 • Het proces

  Het afsluiten van een tweede hypotheek of je hypotheek verhogen lijkt wellicht een ingewikkeld proces. Jouw hypotheekadviseur legt je precies uit hoe het in jouw situatie werkt en welke documenten er aangeleverd moeten worden om de hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Bij NIBC Direct doen wij er alles aan om onze verwerkingstijden zo kort mogelijk te houden.

 • Handig om te weten

  Als je de hypotheek verhoogt of een tweede hypotheek afsluit en het geld niet gebruikt voor de woning, dan krijg je het geld volledig uitgekeerd op je bankrekening. Het bedrag dat je leent voor prive uitgaven is niet fiscaal aftrekbaar, je kunt de rente die je over dat bedrag betaald dus niet aftrekken bij de belastingdienst. Je hypotheekadviseur kan je hier alles over vertellen.

Dane Deaner 1Wfxk3wjxzu Unsplash

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal & app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Bouwdepot

  Tijdens het verbouwen en inrichten van je nieuwe huis heb je je handen vol en snappen we dat het declareren voor je bouwdepot niet veel tijd mag kosten. Daarom kun je via de app binnen 2 minuten je declaratie indienen.

Hypotheek App Menu Left Transparent
Plan vrijblijvend een afspraak
Plan vrijblijvend een afspraak

In het zoekveld hierboven kun je op plaatsnaam of postcode zoeken om een hypotheekadviseur in de buurt te vinden. Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Neem contact op met