Bouwdepot in je hypotheek

Met verbouwen heb je je handen vol!

Op zoek naar een hypotheek waarvan je een deel wil gebruiken voor nieuwbouw of verbouwen? Op deze pagina alles over een bouwdepot van NIBC Direct, het aanvragen en berekenen. Wanneer je gaat verbouwen zijn het meenemen van verduurzamingsmaatregelen een goede optie.
Mag Zaagmachine In Woning

Wat wil je gaan verbouwen?

Het bouwdepot: hoe werkt het?

 • Doorlooptijd

  Een bouwdepot voor een verbouwing heeft een doorlooptijd van 12 maanden.

 • Rentevergoeding bouwdepot

  Tijdens de 12 maanden doorlooptijd van het bouwdepot ontvang je een rentevergoeding op het ongebruikte deel van het bouwdepot. De rentevergoeding is gelijk aan jouw hypotheekrente.

 • Declareren

  Van het bedrag in het bouwdepot betaal je de kosten van de verbouwing. Dit gaat heel makkelijk. Via de persoonlijke MijnNIBCDirect omgeving (de app of de portal) is declareren binnen 2 minuten gedaan. Open de app of portal, maak een foto en voila: je hebt gedeclareerd!

Tegelzetter In Keuken Of Badkamer

De belangrijkste stappen op een rijtje

 • De eerste stap naar een verbouwing is het inzichtelijk maken van je financiën. Hoeveel kun je lenen? Ga naar een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Jouw hypotheekadviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je advies op maat.

 • Nu je weet hoeveel je aan je verbouwing kunt besteden, kan je starten met je verbouwplan. Zet al je wensen op papier en vraag offertes op. Zo heb je een helder overzicht inclusief de verwachte kosten en kom je niet zo maar voor verrassingen te staan. Bekijk ook over je verduurzamingsmaatregelen meefinanciert.

 • Het verbouwplan inclusief de verwachte kosten worden door jouw hypotheekadviseur bij de geldverstrekker aangeleverd. Op basis hiervan en andere gegevens wordt bekeken welke vorm en hoe hoog het verbouwdepot kan zijn.

 • Ben je tevreden met het voorstel van het bouwdepot? En heb je de offerte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als de hypotheekverstrekker het bouwdepot heeft goedgekeurd worden alle documenten doorgestuurd naar de notaris. Daar zet jij je handtekening en de verbouwing kan beginnen. Succes!

Declareer binnen 2 minuten je bonnetjes

Bij NIBC Direct begrijpen we dat jij je handen vol hebt aan je verbouwing. Daarom maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Declareren voor je bouwdepot heb je dan ook binnen 2 minuten gedaan. Pak je telefoon, maak een foto van de bon en voila: declaratie voltooid! 

Hypotheek App Menu Left Transparent

Zo lang mogelijk blijven wonen in jouw woning?

Maak jouw woning levensloopbestendig

Senioren hypotheek voor huis

Je hypotheek verhogen

Wil jij je hypotheek verhogen omdat je wilt gaan verbouwen ga dan langs bij een adviseur.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash