Met verbouwen heb je je handen vol!

Op zoek naar een hypotheek waarvan je een deel wil gebruiken voor nieuwbouw of verbouwen? Dat kan bij NIBC Direct!
Mag Zaagmachine In Woning

Wat wil je gaan verbouwen?

Bouwdepot nieuwbouw

In tegenstelling tot bestaande bouw betaal je een nieuwbouwwoninig in termijnen. Bij het afsluiten van je hypotheek betaal je de grond waarop gebouwd wordt vaak direct. De rest van jouw hypotheek zet NIBC Direct in een zogenaamd bouwdepot voor je. Aan het eind van elke termijn betaal je de aannemer vanuit dit bouwdepot. Over het geld in jouw bouwdepot ontvang je rente die gelijk is aan het rentetarief van jouw hypotheek.

Projectontwikkelaars bieden nieuwbouwhuizen meestal op een standaard manier aan. Wil je iets aan de indeling veranderen? Een andere keuken of badkamer, dan valt dit doorgaans onder de noemer meerwerk. Meerwerk kan je meefinancieren in je hypotheek.

Tegelzetter In Keuken Of Badkamer

Ik wil gaan verbouwen, en nu?

 • De eerste stap naar een verbouwing is het inzichtelijk maken van je financiën. Hoeveel kun je lenen? Ga naar een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Jouw hypotheekadviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en geeft je advies op maat.

 • Nu je weet hoeveel je aan je verbouwing kunt besteden, kan je starten met je verbouwplan. Zet al je wensen op papier en vraag offertes op. Zo heb je een helder overzicht inclusief de verwachte kosten en kom je niet zo maar voor verrassingen te staan.

 • Het verbouwplan inclusief de verwachte kosten worden door jouw hypotheekadviseur bij NIBC Direct aangeleverd. Op basis hiervan en andere gegevens wordt bekeken welke vorm en hoe hoog het verbouwdepot kan zijn.

 • Ben je tevreden met het voorstel van het bouwdepot? En heb je de offerte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Spannend, de laatste stap! Als NIBC Direct het bouwdepot heeft goedgekeurd worden alle documenten doorgestuurd naar de notaris. Daar zet jij je handtekening en de verbouwing kan beginnen. Succes!

Declareer binnen 2 minuten je bonnetjes

Bij NIBC Direct begrijpen we dat jij je handen vol hebt aan je verbouwing. Daarom maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Declareren voor je bouwdepot heb je dan ook binnen 2 minuten gedaan. Pak je telefoon, maak een foto van de bon en voila: declaratie voltooid! 

Hypotheek App Login Left Transparent

Waarom NIBC Direct?

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 20% van de lening boetevrij terugbetalen. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Looptijd van 24 maanden

  Een bouwdepot voor nieuwbouw heeft een looptijd van 24 maanden. Gedurende deze 24 maanden ontvang je een rentevergoeding op het ongebruikte deel van je bouwdepot. De rentevergoeding is gelijk aan jouw hypotheekrente.

Jong Stel In Keuken

Vind een adviseur

Elke hypotheek is anders en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wil je jouw mogelijkheden helder op een rij? NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash