Verduurzamingshypotheek

Ik wil mijn woning verduurzamen

Sustainability NIBC Direct

De mogelijkheden op een rijtje

 • Energiebesparende voorzieningen mee financieren in de hypotheek

  Ja! Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meefinancieren tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Uiteraard is dit alleen mogelijk voor de werkelijk gemaakte kosten aan energiebesparende voorzieningen. Bespreek met een onafhankelijke hypotheek adviseur welke financiering bij jouw situatie past. We volgen te allen tijde de richtlijnen van NHG.

 • Het energiebespaarbudget

  Wanneer je een nieuwe woning koopt wordt er een taxatie gedaan. De taxateur kan de  energiebesparende voorzieningen en de verwachte kosten noteren in het taxatierapport. Bespreek dit goed met hem af. De taxateur neemt de waarde van de verduurzaming mee in de waarde van de woning en noteert dit in het definitieve taxatierapport.

  Weet je nog niet precies welke werkzaamheden je verwacht of kiest, dan kan je een energiebespaarbudget aangeven in het bouwdepot. Je geeft dan aan welk bedrag je extra wil lenen, waarmee je later kunt gaan verduurzamen. Hiervoor is een lijst gemaakt van werkzaamheden die vallen onder energiebesparende maatregelen.

 • Welke subsidies zijn er voor verduurzamen?

  Vanuit de overheid zijn verschillende subsidies beschikbaar die het aantrekkelijker maken om jouw woning energiezuiniger te maken. Op de website van de Rijksoverheid kan je alle informatie vinden over welke subsidies voor jouw gelden.

  Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een hypotheek adviseur. Samen met jouw adviseur kun je bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw woonwens.

Bouwdepot nibc direct hypotheek

De mogelijkheden op een rijtje

Wist je dat 2 op de 3 woningen niet goed geïsoleerd zijn, dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Sinds 2000 worden nieuwe woningen zeer goed geïsoleerd. Bij huizen met een bouwjaar van voor 2000 kan isoleren zeker een passende en lonende oplossing zijn. Zo kan je denken aan dak-, spouwmuur- of vloerisolatie. We begrijpen dat de kosten voor het isoleren van de gehele woning kunnen oplopen. Begin daarom met kleine stapjes, want alle beetjes helpen. Een goede eerste stap is het isoleren van het dak. Warmte stijgt namelijk naar het dak en verlaat daarna de woning. Het plaatsen van HR++ glas kan ook al vele voordelen met zich meebrengen. Het isoleert de woning, waardoor er minder energie wordt verspilt.

Hoe fijn is het als je duurzaam je eigen zonne-energie kunt opwekken en je ook nog bespaart op je maandlasten. Niet zo gek dat steeds meer mensen zonnepanelen nemen op hun dak. Je kunt zonnepanelen kopen en huren. De Rijksoverheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door financiële regelingen, bekijk de website van het Nationaal Warmtefonds voor meer informatie.

Fijn hé een warm (t)huis? Waarschijnlijk is jouw huis warm door het gebruik van een cv-ketel. Of te wel, je maakt gebruik van aardgas en daar willen we in Nederland vanaf. Het vervangen van je cv-ketel voor een warmtepomp is een veel gekozen optie. Er bestaan verschillende varianten, zo heb je een all-electric warmtepomp om helemaal van het gas af te kunnen, of een hybride variant als jouw gemeente kiest voor biogas of waterstof. Bekijk voor meer informatie de website van Vereniging Eigen Huis.

Uit het onderzoek ‘Energieadvies bij aankoop van een woning’ van Vereniging Eigen Huis is gebleken dat bijna 80% van de huizenkopers de afgelopen twee jaar (2020 en 2021) verduurzamingsmaatregelen nam. De meeste huizenkopers schaffen zonnepanelen aan (33%), voeren kleine verduurzamingsmaatregelen (32%) uit zoals tochtstrip en ledverlichting en vervangen glas in minimaal HR++ (27%).

Waarom is verduurzamen relevant?

Verduurzamen, iedereen is er tegenwoordig mee bezig. En dat is maar goed ook, want in 2050 wil de overheid dat we in Nederland van het aardgas af zijn. Daarnaast rijzen de energieprijzen de pan uit. Hoog tijd om de eerste stap te zetten naar het verduurzamen van jouw woning. Maar welke mogelijkheden passen bij jouw situatie? En natuurlijk komen hier kosten bij kijken, wat je wellicht niet op je spaarrekening hebt staan. Daarom is het mogelijk om verduurzamingsvoorzieningen te financieren. Op deze pagina leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is.

Het verduurzamen van je woning kan op de langere termijn zorgen voor financiële voordelen en zorgt voor meer woongenot. Bijvoorbeeld door energiezuinig te wonen bespaar je op de energierekening. Zo help je het milieu en je eigen portemonnee. Maar er zijn nog vele verduurzamingsmaatregelen. Ga in gesprek met een hypotheek adviseur om te bespreken welke opties voor jouw situatie voordelig zijn.

Ook wij blijven verduurzamen

Hypotheek Interieur Planten

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en waterschaarste zijn symptomen van een ongekende druk op het milieu en op de ecologische grenzen van onze planeet. NIBC wil de negatieve milieugevolgen van haar eigen activiteiten verminderen en klanten helpen bij de transitie naar een meer verantwoorde ondernemingscultuur.

NIBC is CO2-neutraal: er zijn relatief maar weinig banken die dit kunnen zeggen. Wij meten onze CO2-uitstoot al sinds 2010 en hebben die inmiddels fors verlaagd. Het restant wordt gecompenseerd door middel van “Gold Standard”-emissierechten. Daarnaast is de stroomvoorziening op alle NIBC-kantoren afkomstig uit schone, duurzame bron.

Ons succes hangt uiteindelijk af van de kwaliteit van onze mensen. Daarom investeren wij fors in de ontwikkeling van hun potentieel en bieden wij een stimulerende werkomgeving waarin diversiteit en respect hoog scoren. Wij vinden het ook belangrijk dat succes, zowel van individuele medewerkers als in teamverband, wordt erkend en beloond en dat het nemen van verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd.

Een ander belangrijk punt vinden wij een cultuur die onze kernwaarden en onze ambities uitademt. In 2016 hebben wij drie principes vastgesteld die wij de NIBC 3 noemen. Deze principes vormen de leidraad bij alles wat wij doen en bij alle besluiten die wij nemen, en onderscheiden ons van andere banken. De principes zijn professioneel, ondernemend en inventief; zij vatten het beste samen wie wij zijn en hoe wij te werk gaan.

Diversiteit is volgens ons essentieel voor een structureel succesvolle bedrijfsvoering. NIBC wil een stimulerende werkomgeving creëren voor medewerkers van allerlei achtergronden, een omgeving die openstaat voor uiteenlopende visies en denkwijzen. In 2021 telt NIBC 33% vrouw en 33 verschillende nationaliteiten.

Wij blijven werken aan diversiteit, niet alleen bij de werving en selectie van medewerkers, maar ook binnen ons talentenprogramma en performancemanagement. Zo krijgen alle medewerkers een ‘employability budget’ van 2.500 euro, die je kan besteden aan een studie waar jouw passie ligt.

NIBC en haar medewerkers zetten zich al vele jaren in voor allerlei maatschappelijke organisaties. Sommigen doen vrijwilligerswerk, anderen leveren een financiële bijdrage. Via NGO Boulevard stelt NIBC op haar hoofdkantoor in Den Haag kantoorruimte en faciliteiten ter beschikking aan zes NGO's. Onze medewerkers zijn als vrijwilliger actief voor diverse goede doelen en projecten, zoals het coachen en begeleiden van ondernemers die willen innoveren en doorontwikkelen.

Naast al deze lokale initiatieven laten wij ons ook inspireren door mensen van buiten ons bedrijf en de projecten die zij opstarten. Al deze ontmoetingen nemen wij mee, versterken onze “Think Yes”-mentaliteit en inspireren ons tot het vinden van optimale oplossingen voor onze klanten, de samenleving en ons milieu.

Wij onderkennen de verantwoordelijkheid die wij hebben tegenover alle stakeholders en wegen hun belangen mee in onze besluitvorming. Proactieve en continue engagement met onze stakeholders is een centraal element in onze strategie en onze ambitie om duurzame groei te realiseren.

Wij onderscheiden de volgende stakeholders: klanten, medewerkers, investeerders, toezichthouders, kredietbeoordelaars en de samenleving als geheel.

Engagement met onze stakeholders vindt plaats via een aantal kanalen, variërend van een continue dialoog tot directe verzoeken om feedback en de jaarlijkse materialiteitstoets. De uitkomsten van dit proces en de feedback van onze stakeholders worden uitvoeriger beschreven in ons jaarverslag.

Voorbereidingstips voor het hypotheekgesprek

  • milieucentraal.nl geeft o.a. een overzicht van de kosten per maatregel, de energiebesparing en het wooncomfort.
  • verbeterjehuis.nl hierbij ontvang je op basis van jouw postcode inzicht in de kosten en wat het oplevert voor het verduurzamen van de woning.
  • energiesubsidiewijzer.nl geeft overzichtelijk weer welke subsidiemogelijkheden er zijn.
  • energiebespaarders.nl kunnen je geheel ontzorgen. Met de online tool krijg je inzicht in welke maatregelen voor jou van toepassing zijn, ze komen langs voor persoonlijk advies en kunnen het zelfs regelen.
  • maatwerkadviesvoorwoningen.nl wil je liever verduurzaming bespreken met een deskundige? Op deze website staat een lijst met gecertificeerde maatwerkadviesbureaus.
  • milieucentraal.nl geeft o.a. een overzicht van de kosten per maatregel, de energiebesparing en het wooncomfort.
  • verbeterjehuis.nl hierbij ontvang je op basis van jouw postcode inzicht in de kosten en wat het oplevert voor het verduurzamen van de woning.
  • energiesubsidiewijzer.nl geeft overzichtelijk weer welke subsidiemogelijkheden er zijn.
  • energiebespaarders.nl kunnen je geheel ontzorgen. Met de online tool krijg je inzicht in welke maatregelen voor jou van toepassing zijn, ze komen langs voor persoonlijk advies en kunnen het zelfs regelen.
  • maatwerkadviesvoorwoningen.nl wil je liever verduurzaming bespreken met een deskundige? Op deze website staat een lijst met gecertificeerde maatwerkadviesbureaus.