Vind een onafhankelijk hypotheekadviseur
Vind een onafhankelijk hypotheekadviseur

In het zoekveld hierboven kun je op plaatsnaam of postcode zoeken om een hypotheekadviseur in de buurt te vinden. Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Neem contact op met

Wat doet een onafhankelijk hypotheek­adviseur?

 • Wat doet die hypotheekadviseur voor mij?

  Een hypotheekadviseur geeft financieel advies over hypotheken en helpt je om een hypotheek te vinden die bij jou past. Hiervoor zal hij of zij eerst jouw financiële situatie in kaart brengen en vragen wat je toekomstplannen zijn. Ga voorbereid het gesprek in en download de checklist voor een eerste hypotheekgesprek. Heb je een kinderwens? Ga je straks minder werken? Of ga je binnenkort met pensioen? Op basis van jouw financiële situatie onderzoekt hij of je in aanmerking komt voor een (NHG-)hypotheek en of je bepaalde verzekeringen of misschien een overbruggingshypotheek nodig hebt.

 • Wat kost hypotheekadvies?

  Meestal betaal je voor advies en bemiddeling een vast bedrag voor het hele traject. De kosten hiervoor liggen tussen de 1500 en 3000 euro, maar dit is afhankelijk van de adviseur en van jouw situatie. Sommige adviseurs werken op uurbasis, het tarief varieert tussen de 80 en 175 euro.

 • Hoe vind ik een goede adviseur?

  Vraag naar ervaringen van vrienden of familie, kijk in de buurt en bekijk vergelijkingssites. Zoek op de websites van de adviseurs hun dienstverleningsdocument op: daarin staat wat ze voor je kunnen doen, wat het kost en of ze alle producten voor je kunnen vergelijken. Informeer of je een gratis oriënterend gesprek kunt hebben.

  Hypotheekadviseurs moeten zich houden aan de Wet op het financieel toezicht (Wft) en hebben een vergunning nodig. Check bij AFM of de adviseur die jij wilt wel de juiste papieren heeft.

Jonge Man Hangt Tegen Muur