Welkom!

Of het nu gaat om je eerste of volgende huis, het verlagen van je woonlasten, of het verduurzamen van je woning. NIBC Direct vindt dat iedere woonwens een eerlijke kans verdient. Scroll eens rustig door deze pagina heen en leer meer over NIBC Direct en onze hypotheken.

JPG Web 1477

Jouw situatie...

Voor sommige aankopen kun je niet even je pinpas trekken of met je creditcard zwaaien. Een huis bijvoorbeeld. Daarvoor hebben veel Nederlanders een lening bij de bank nodig, en die noemen we in de volksmond een hypotheek. Meer informatie vind je op deze pagina waar we je stapsgewijs uitleggen waar je aan kan denken.

Ben jij vooral nieuwsgierig hoeveel jij of samen met je partner kunt lenen? Bereken eenvoudig de maximale hypotheek

Om de woning compleet naar je zin te maken wil je gaan verbouwen. Maar hoe betaal je dat? NIBC Direct helpt je graag met de financiering van een verbouwing. Een zogenaamd bouwdepot kun je voor zowel bestaande bouw als voor nieuwbouw gebruiken. Van het bedrag in het bouwdepot betaal je de kosten van de verbouwing. Declareren van deze kosten gaat heel gemakkelijk via onze app. Meer informatie over onze bouwdepots vind je hier. 

Wonen is voor de meeste Nederlanders de grootste kostenpost. Hoe zit dat bij jou? Mogelijk kun je besparen op jouw hypotheek, door jouw hypotheek over te sluiten tegen een lagere hypotheekrente. Een hypotheek oversluiten betekent dat je je bestaande hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Op deze pagina hebben de voor- en nadelen van oversluiten voor je op een rijtje gezet.

Wil jij je huidige of nieuwe woning gaan verduurzamen. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten van NIBC Direct is het mogelijk om de hypotheek te verhogen om zo de woning te verduurzamen. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je hypotheekadviseur

Elke hypotheek is anders en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Wil je jouw mogelijkheden helder op een rij?

NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afsrpaak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Een eerlijke hypotheekrente

  Een belangrijk onderdeel van jouw hypotheek, de hypotheekrente.

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal & app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

Ontdek onze app
Hypotheek App Login Left Transparent

Onze nieuwe TV commercial

JPG Web 1432
;

Waar kan je alvast over nadenken

Onze hypotheken kun je afsluiten in 3 verschillende aflosvormen. Dit zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Vergelijk de aflosvormen en denk alvast na over welke aflosvorm het beste bij past. De maximale hypotheeksom voor een NIBC Direct Hypotheek is € 1.000.000,- voor de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit € 1.250.000,-

Bij het afsluiten van je hypotheek zet je de rente voor een bepaalde periode vast. Gedurende deze periode blijft jouw rente gelijk en weet je dus precies wat je maandelijks betaald voor je hypotheek.

Als je een nieuw huis koopt, ben je eigenlijk maar met één ding bezig: kan ik de woning krijgen, ja of nee? Toch kan het ook fijn zijn om ook alvast stil te staan bij het energieverbruik in je nieuwe huis.

Met het nemen van energiebesparende maatregelen kun je namelijk en besparen op je maandelijkse energiekosten en je wooncomfort vergroten. Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Dit is wel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie dus bespreek dit met je adviseur

Bij het kopen van een huis komen veel verschillende kosten kijken. Welke kostenposten heb je als huiseigenaar naast de hypotheek? Download dit overzicht en krijg inzicht in de kosten voor jouw situatie.

Het effect van NIBC Direct!

 • Tevreden klanten

  Al meer dan 300.000 klanten kozen voor een spaarproduct of hypotheek van NIBC Direct en waarderen ons met een 8.

 • Betrouwbaar

  Een betrouwbare bank sinds 1945 waar je kan rekenen op 100%  aandacht. De bank waar jij je thuis voelt.

 • Gemak

  Alledaagse dingen voor onze klanten makkelijker maken, dat is wat we willen.

 • Positieve energie

  Met positieve energie en beide benen op de grond blijken we keer op keer meer te bereiken dan verwacht. Met een combinatie van inventiviteit, energie en ambitie gaan we iedere dag aan de slag. En als we denken dat iets niet kan, dan denken we gewoon opnieuw. Bij NIBC Direct stoppen we pas als we trots zijn op het eindresultaat, dat maakt NIBC Direct net even anders!

JPG Web 1239

Onafhankelijk hypotheekadvies

Een NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

 • Afspraak maken met De Hypotheker

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhankelijk advies met hypotheken van 40 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek op locatie of online. Met meer dan 180 vestigingen altijd in de buurt.
 • Afspraak maken met Advitas

  • Eerste afspraak is altijd gratis.
  • Onafhanklijke advies met hypotheken van 30 verschillende aanbieders.
  • Adviesgesprek wanneer het jou het beste uitkomt en gewoon bij jouw thuis.
 • Vind zelf een adviseur

  • Kies uit honderden onafhankelijke adviseurs.
  • Onafhankelijk advies en hypotheken van verschillende aanbieders.
  • Kosten per advies verschillen per hypotheekkantoor.