Hypotheken voor investeerders

Investeren in verhuurde of te verhuren woningen?

Investeren in een woning om te verhuren is een goed alternatief voor de spaarrekening. Lees meer over de NIBC Direct Investeringshypotheek
Hypotheek Kubuswoning Hoek

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

De belangrijkste stappen op een rijtje

 • De route naar je extra woning om te verhuren begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt voor deze investering. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat.

 • Je hebt een huis met verhuurpotentie gevonden, gefeliciteerd! Snel aan de slag.

 • Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om je financiëring te regelen. Tijdens het orientatiegesprek heb je al kennisgemaakt met je hypotheekadviseur. Hij of zij zoekt voor jou een passende investeringshypotheek.

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Als de hypotheekverstrekker de hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten doorgestuurd naar de notaris. Daar tekenen jij en de verkopende parij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij de eigenaar en daarmee een echte huurbaas!

Goed om te weten

 • Aflossen

  Het deel van de lening boven de 50% dient in 30 jaar lineair (of 10 jaar annuïtair) afgelost te worden.

 • Maximale financiering

  De lening is niet hoger dan 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat (of 80% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is). Hoeveel je precies kunt lenen? Daar helpt een adviseur u graag verder mee. Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,-.

 • Beschikbaar in heel Nederland

  Met de NIBC Direct Investeringshypotheek maken wij het mogelijk om in een heel Nederland te investeren in verhuurde of te verhuren woningen. Een woning als belegging, voor (studerende) kinderen, maar eventueel ook voor ouders.

Alle kenmerken Investeringshypotheek
Hypotheek Woning Blauw En Man

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal en app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Verbouwen uit je bouwdepot

  De investeringshypotheek kun je ook aanvullen met een bouwdepot. En declareren is binnen 2 minuten gedaan via de app. Handig!

 • Al meer dan 75 jaar ervaring

  NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Een 100% Nederlandse bank met 75 jaar ervaring. NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland. 

Hypotheek App Login Left Transparent

Vind een adviseur

Heb jij interesse om te investeren in verhuurde of te verhuren woningen? Laat je dan informeren door een hypotheekadviseur. NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Vrouw Met Tablet Op Bank