Investeringshypotheek

Investeren in verhuurde of te verhuren woningen?

Investeren in een woning om te verhuren is een goed alternatief voor de spaarrekening. Lees meer over de NIBC Direct Investeringshypotheek
Hypotheek Kubuswoning Hoek

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Mijn maximale investeringshypotheek

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

De belangrijkste stappen op een rijtje

 • De route naar je extra woning om te verhuren begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt voor deze investering. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat. Is een woning kopen en verhuren voor jou een optie? Ga dan opzoek naar een woning.

 • Je hebt een huis met verhuurpotentie gevonden, gefeliciteerd! Snel aan de slag.

 • Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om je financiëring te regelen. Tijdens het orientatiegesprek heb je al kennisgemaakt met je hypotheekadviseur. Hij of zij zoekt voor jou een passende investeringshypotheek.

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte met de voorwaarden goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Als de hypotheekverstrekker de hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten doorgestuurd naar de notaris. Daar tekenen jij en de verkopende parij de eigendomsoverdracht, de hypotheek is nu afgesloten. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij de eigenaar en daarmee een echte huurbaas!

Goed om te weten

 • Aflossen

  Het deel van de lening boven de 50% dient in 30 jaar lineair (of 10 jaar annuïtair) afgelost te worden.

 • Maximale financiering

  De lening is niet hoger dan 80% van de waarde van de woning in verhuurde staat (of 80% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is). Hoeveel je precies kunt lenen? Daar helpt een adviseur u graag verder mee. Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,-.

 • Beschikbaar in heel Nederland

  Met de NIBC Direct Investeringshypotheek zijn er vele mogelijkheden om in heel Nederland te investeren in verhuurde of te verhuren woningen. Een woning als belegging, voor (studerende) kinderen, maar eventueel ook voor ouders.

Alle kenmerken Investeringshypotheek
Hypotheek Woning Blauw En Man

Beste hypotheek­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerkingen met adviseurs en stakeholders kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker Sticker 2022 (1)

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Beste hypotheekverstrekker

  We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Traditiegetrouw bepalen financieel advieskantoren in Nederland de winnaars. Lees hier meer over.

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal en app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Verbouwen uit je bouwdepot

  De investeringshypotheek kun je ook aanvullen met een bouwdepot. En declareren is binnen 2 minuten gedaan via de app. Handig!

 • Al meer dan 75 jaar ervaring

  NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Een 100% Nederlandse bank met 75 jaar ervaring. NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland. Met onze ervaring kunnen we jouw vragen beantwoorden en beschrikken we over de juiste informatie.

Hypotheek App Login Left Transparent

Vind een adviseur

Heb jij interesse om te investeren in verhuurde of te verhuren woningen? Laat je dan informeren door een hypotheekadviseur. NIBC Direct werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs die graag voor jou aan de slag gaan en hypotheekadvies op maat geven. Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Vrouw Met Tablet Op Bank