Ik ben nog nog niet bij een adviseur geweest

Geen probleem we helpen je graag op weg.

Hypotheek Kubuswoning Hoek

De belangrijkste stappen op een rijtje

Je hebt interesse om een woning te kopen om te verhuren. Spannend! Maar waar begin je? We hebben de zes belangrijkste stappen op een rijtje gezet. 

 • De route naar je extra woning om te verhuren begint vaak bij een hypotheekadviseur. Na een oriëntatiegesprek weet je precies hoeveel je kunt lenen en wat je nodig hebt voor deze investering. Een hypotheekadviseur geeft jou advies op maat.

 • Je hebt een huis met verhuurpotentie gevonden, gefeliciteerd! Snel aan de slag.

 • Is je bod geaccepteerd? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst, oftewel, het voorlopig koopcontract. Hierin staan alle afspraken rondom de aankoop en verkoop van het huis. Lees deze aandachtig door voordat je tekent.

 • De koopovereenkomst is rond en de prijs staat vast. Nu is het tijd om je financiëring te regelen. Tijdens het orientatiegesprek heb je al kennisgemaakt met je hypotheekadviseur. Hij of zij zoekt voor jou een passende investeringshypotheek.

 • Ben je tevreden met het hypotheekvoorstel van je hypotheekadviseur? En heb je de hypotheekofferte goed doorgenomen? Dan is het een kwestie van je handtekening zetten en op naar de notaris voor de laatste stap.

 • Als de hypotheekverstrekker de hypotheek heeft goedgekeurd worden alle documenten doorgestuurd naar de notaris. Daar tekenen jij en de verkopende parij de eigendomsoverdracht. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben jij de eigenaar en daarmee een echte huurbaas!

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Houd rekening met...

 • Aflossen

  Het deel van de lening boven de 50% dient in 30 jaar lineair (of 10 jaar annuïtair) afgelost te worden.

 • Maximale financiering

  De lening is niet hoger dan 75% van de waarde van de woning in verhuurde staat (of 75% van de investering als dat lager is en de woning recent gekocht is). Per onderpand is de minimale lening € 70.000,- en de maximale lening € 500.000,-.

 • Beschikbaar in een groot aantal Nederlandse gemeenten

  Met de NIBC Direct Investeringshypotheek maken wij het mogelijk om in een groot aantal Nederlandse gemeenten te investeren in verhuurde of te verhuren woningen. Een woning als belegging, voor (studerende) kinderen, maar eventueel ook voor ouders.

Alle kenmerken Investeringshypotheek
Hypotheek Interieur Muur Roze En Stoel

Welke aflosvorm past bij mij?

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Jouw persoonlijke hypotheekportal en app

  Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk en altijd bij de hand via MijnNIBCDirect.

 • Bouwdepot

  De investeringshypotheek kun je ook aanvullen met een bouwdepot. En declareren is binnen 2 minuten gedaan via de app. Handig!

 • Al meer dan 75 jaar ervaring

  NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Een 100% Nederlandse bank met 75 jaar ervaring. NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland. 

Ontdek onze app
Hypotheek App Menu Left Transparent

Vind een adviseur

Heb jij interesse om te investeren in verhuurde of te verhuren woningen? Laat je dan informeren door een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak via onze website, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis.

Vrouw Met Tablet Op Bank