Hypotheek voor zzp

Wij willen het aanvragen van een hypotheek voor jou als zelfstandige zonder personeel zo laagdrempelig mogelijk maken. Want we vinden het belangrijk dat ook jij een woning kan kopen. Hieronder lees je de stappen tot aan het kopen van jouw droomwoning.

Magnet Me 315Vpgsafuk Unsplash

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Maximale hypotheek berekenen zzp

Bereken eenvoudig je maximale hypotheeksom. Let op: dit is een indicatie. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.

  * Verplicht in te voeren
+/- 0 eur
Je maximale hypotheek
Let op: dit is een indicatie op basis van een annuïtaire lening. Ga voor advies op maat altijd naar je hypotheekadviseur.
+/- 0 eur
Je bruto maandlasten

Ik wil een woning kopen, en nu?

M8A2741 WEB Willem De Kam
 • Als je in de toekomst een huis wil kopen of er zelfs al één op het oog hebt, komt daar veel bij kijken. Als je een huis wil kopen als zzp'er, is de eerste stap vaak een gesprek met een hypotheekadviseur. Na een oriënterend gesprek wordt duidelijk hoeveel je kan lenen en wat je daarvoor allemaal nodig hebt.

  Met de NIBC Direct hypotheek rekentool kan je eenvoudig berekenen wat je maximaal kan lenen. Wil jij als zzp’er advies op maat? Vind een onafhankelijk hypotheekadviseur bij jou in de buurt

 • Dit is de leukste stap van het proces. Ga op huizenjacht en vind je droomwoning! En als je een huis hebt gevonden waar je jezelf nog jaren in ziet wonen, doe dan een bod met bijvoorbeeld de hulp van een aankoop begeleider of makelaar. 

 • Als je bod geaccepteerd is, krijg je te maken met de koopovereenkomst of het voorlopig koopcontract. Dit is een belangrijk document, omdat hierin de afspraken rondom de koop van het huis staan. Daarom moet je dit altijd zorgvuldig doorlezen voordat je het tekent. Het is verstandig om een expert, zoals een aankoopmakelaar of adviseur, te vragen om het document ook door te nemen. Zo kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

 • Nu de prijs vaststaat, wordt het tijd om keuzes te maken. Zo moet je samen met je hypotheek adviseur gaan bepalen welke aflosvorm je kiest of wat de rentevast periode wordt. Het afsluiten van je hypotheek als zzp'ers ga je samen met je hypotheekadviseur verder regelen tijdens een adviesgesprek. 

 • Nadat je alle documenten hebt aangeleverd bij jou hypotheekadviseur ontvang je daarna jouw definitieve hypotheekofferte. Neem de tijd om deze goed door te nemen en zet dan je handtekening. De hypotheek is nu geregeld en je bent klaar voor de laatste stap.

 • Het is zover! Nadat NIBC Direct je hypotheek goedgekeurd heeft, worden de documenten naar de notaris gestuurd. Bij de notaris tekenen jij en de verkopende partij de eigendomsoverdracht. En daarna ben je niet alleen meer eigenaar van je eigen onderneming, maar ook eigenaar van je nieuwe droomhuis. Gefeliciteerd! 

Zzp en NIBC Direct

 • Hoe wordt je inkomen bepaald?

  Als je als zzp'er een hypotheek wil aanvragen, moet er eerst je inkomen bepaald worden. Dit inkomen wordt bepaald aan de hand van de jaarcijfers van je onderneming. Een toetsinkomen en een inkomensverklaring zijn daarvoor nodig. Om vast te stellen welk jaarinkomen gebruikt mag worden voor de hypotheek, wordt jouw toetsinkomen bepaald door een rekenexpert. De rekenexpert stelt een inkomensverklaring op die nodig is voor het afsluiten van een hypotheek voor zzp’ers. Hiervoor kun je terecht bij een rekenexpert

 • Ook voor de beginnende zzp'er

  Als je nog geen drie jaar zzp'er bent, kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Bij NIBC Direct is dit echter al mogelijk als je 12 maanden zelfstandig ondernemer bent. 

 • Ik heb een partner die ook zzp'er is

  Werken zowel jij en je partner als zelfstandig ondernemer? Dan moet in ieder geval één van jullie minstens drie jaar zzp'er zijn.

Fved0la7epy

Belangrijk bij het kiezen van een hypotheek

Als je als zzp'er een hypotheek wil afsluiten, kan dat bij ons in drie verschillende hypotheeksvormen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Verdiep je hier van tevoren alvast goed in en vergelijk de aflosvormen. 

Bij het afsluiten van een hypotheek als zzp'er zet je je rente vast voor een bepaalde periode. In die tijd blijft je rente op een vast niveau. Zo weet je precies wat je maandelijkse hypotheeklasten zijn.

Als je een huis koopt als zzp'er ben je waarschijnlijk vooral bezig met de vraag of je je droomhuis kan financieren. Maar het is ook de moeite waard om alvast na te denken over het verduurzamen van je nieuwe huis. Het is immers fijn als je je energiekosten kan verlagen met energiebesparende maatregelen. 

Bij NIBC Direct kun je energiebesparende maatregelen meefinancieren tot maximaal 106% van de marktwaarde. Bij NIBC Direct staan we altijd voor je klaar om deze punten toe te lichten. Wil je meer informatie? Neem dan snel contact met ons op of jouw onafhankelijke hypotheekadviseur

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Voor en door Ondernemers

  NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland. 

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Digitaal

  Toegang via jouw persoonlijk app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

Meer over NIBC Direct
Hypotheek App Login Left Transparent

Beste hypotheek­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerkingen met adviseurs en stakeholders kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker Sticker 2022 (1)

Vind een onafhankelijk adviseur

Bij NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

Kelli Mcclintock Cr Gh5a 9Nc Unsplash