Zzp hypotheek oversluiten

Voor veel mensen is de hypotheek een grote maandlast. Daarom is het zinvol om te kijken of je op je hypotheek kan besparen door de hypotheek over te sluiten. Als je je hypotheek oversluit, los je de huidige hypotheek af en sluit je vervolgens een nieuwe af. Wil je weten waar je rekening mee moet houden om als zzp’er een hypotheek over te sluiten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een hypotheekadviseur.

Vrouw Op Bank Laptop Rode Blouse

Ben je al naar een hypotheekadviseur geweest?

Is een hypotheek oversluiten voor mij interessant?

 • Als je tussentijds je hypotheekcontract opzegt, betaal je mogelijk een boete. De hoogte van deze boete wordt bepaald op basis van o.a. de hypotheekrente, de looptijd en de aflossing of premie die je betaalt;
 • Je kan mogelijk te maken krijgen met extra kosten voor de notaris, taxatie en advies. De notaris en hypotheekadviseur zullen namelijk kosten in rekening brengen voor het werk. De kosten van een taxatie kan verschillen. Bij NIBC Direct heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een Calcasa desktop taxatie. Vraag bij je hypotheekadviseur voor meer informatie.
 • Als je als zzp'er je hypotheek wilt oversluiten, kan het dus geld opleveren, maar er komen ook extra kosten bij kijken. Je moet dan ook een rekensom maken om erachter te komen of het voor jou gunstig is om je hypotheek over te sluiten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je hierbij.

Ik wil mijn hypotheek oversluiten, en nu?

7Q4A4503 Bewerkt
 • Zoals gezegd is het belangrijk om van tevoren te weten of het voor jou als zzp'er mogelijk en gunstig is om je hypotheek over te sluiten. Bezoek hiervoor een onafhankelijke hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur vergelijkt de juiste hypotheekaanbieders op basis van jouw wensen en mogelijkheden. Zoek een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

 • Heb je gekozen voor een hypotheek van NIBC Direct? Heel goed! De volgende stap is om aan de slag te gaan met de documentatie en de financiering. Om de hypotheek daadwerkelijk te kunnen afsluiten worden jouw gegevens en documenten gecontroleerd. Zodra alle documenten akkoord zijn bevonden ontvang je de definitieve hypotheekofferte.

 • Als je het hypotheekofferte gekregen hebt en goed hebt doorgenomen, is het tijd om een keuze te maken. Ben je er tevreden mee? Dan hoef je alleen maar je handtekening te zetten en dan door naar de laatste stap. 

 • Als NIBC Direct je hypotheek goedkeurt, sturen we alle documenten naar de notaris. De notaris zorgt ervoor dat jouw huidige hypotheek wordt afgelost door de nieuwe NIBC Direct hypotheek en maakt de hypotheekakte op. Zo eenvoudig kan het oversluiten van je hypotheek als zzp'er zijn! 

Waarom kiezen voor NIBC Direct?

 • Voor en door Ondernemers

  NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland. 

 • Aflossen wordt beloond

  Extra aflossen? Dat is bij NIBC Direct geen probleem. Je mag jaarlijks tot 15% van de lening boetevrij terugbetalen. Bij de NIBC Direct Extra Hypotheek is dit zelfs 20%. Als je aflost word je automatisch beloond met een lagere hypotheekrente. Bekijk de video

 • Digitaal

  Toegang via jouw persoonlijk app of portal. Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een declaratie indienen voor je verbouwing? Alles overzichtelijk via MijnNIBCDirect.

Meer over NIBC Direct
Hypotheek App Login Left Transparent

Beste hypotheek­verstrekker

We zijn uitgeroepen tot beste hypotheekverstrekker in 2022 van Nederland! En daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op. Door de samenwerkingen met adviseurs en stakeholders kunnen wij onze producten en dienstverlening blijven ontwikkelen om zo veel mogelijk woonwensen waar te maken.

Beste Hypotheekverstrekker Sticker 2022 (1)

Vind een onafhankelijk adviseur

Bij NIBC Direct Hypotheek kan je alleen afsluiten via een onafhankelijk adviseur. Elke hypotheekaanvraag is uniek en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. NIBC Direct hecht veel waarde aan een goed hypotheekadvies en werkt daarom met onafhankelijke hypotheekadviseurs. 

Via onze website kun je een afspraak maken, het eerste (oriëntatie)gesprek is vaak gratis. Download onze checklist met handige tips voor een eerste hypotheekgesprek, zo ga je goed voorbereid op pad.

NIBC Hypotheek Adviseur (1)