• Home
  • Nieuws
  • Open Huizen Dag: ruim 25.000 woningen doen mee

Open Huizen Dag: ruim 25.000 woningen doen mee

Ruim 25.000 woningen op Funda zijn op 1 oktober te bezoeken tijdens de NVM Open Huizen Dag. Dat kan zonder afspraak. Op deze laagdrempelige manier kunnen potentiƫle kopers heel makkelijk een kijkje nemen in woningen die zij interessant vinden.

Speciale app

De Open Huizen Dag vindt twee keer per jaar plaats. De eerstvolgende editie is op 1 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur. Voor het eerst is er dit jaar ook een speciale app gelanceerd, waarin bezoekers voor zichzelf kunnen bijhouden welke woningen hun interesse hebben.

Aantrekkende woningmarkt

Er zijn dit najaar iets minder huizen te bezichtigen dan in het voorjaar van 2016. Volgens NVM-woordvoerder Roeland Kimman heeft dit te maken met de aantrekkende markt: "We merken duidelijk dat de woningmarkt aantrekt. Dat betekent dat het aanbod te koop staande huizen iets terugloopt, maar er is nog steeds volop keus."

Begin dit jaar konden er nog 37.000 woningen vrijblijvend bezichtigd worden tijdens de Open Huizen Dag. Doordat woningen steeds sneller worden verkocht, daalt het aantal deelnemers aan de bezichtigingsdag ook. In het voorjaar hebben zo'n 135.000 mensen deelnemende koopwoningen bezichtigd.

Gericht zoeken

Volgens de NVM is het voor bezoekers van de Open Huizen Dag verstandig om vooraf al hun wensen op een rijtje te zetten. Iedereen heeft immers wel een minimaal aantal kamers of een minimale afstand tot bepaalde voorzieningen in zijn hoofd. Het globale hypotheekbedrag helpt ook bij het gerichter zoeken naar de juiste woning.

Lees meer: Welke stappen moet ik doorlopen om een hypotheek aan te vragen?

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link