• Home
  • Overig
  • Cookie Policy

Cookie Policy

Inleiding
Wij, NIBC Bank N.V., gebruiken cookies om u een optimale website-ervaring te kunnen bieden. Daarnaast helpen cookies ons om te analyseren hoe u in het algemeen gebruik maakt van onze website www.nibcdirect.nl en hoe vaak bepaalde pagina’s worden bezocht.

Wanneer u onze website bezoekt, plaatsen we een of meer cookies (kleine tekstbestanden) op uw apparaat en/of kunnen we JavaScript, HTML 5 en andere digitale technologieën gebruiken om informatie van uw apparaat te verzamelen. In deze Cookie Policy noemen we al deze digitale technieken gezamenlijk “cookies”. In deze Cookie Policy vertellen wij u welke cookies wij waarvoor gebruiken.

De door cookies verzamelde informatie kan persoonsgegevens bevatten, zoals uw IP-adres. NIBC Bank N.V. kwalificeert als de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens die we van uw apparaat verkrijgen door het gebruik van cookies op deze website. Meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in ons Privacy Statement, waarin wij ook toelichten hoe u uw privacyrechten kunt uitoefenen.

Welke cookies gebruiken we?

Voorkeurscookies
Wij gebruiken cookies om de chatfunctionaliteit op onze website te optimaliseren. U kunt ervoor kiezen om geen toestemming te verlenen voor het plaatsen van voorkeurscookies of om uw toestemming in te trekken. Dat kan op elk moment zoals hieronder in de sectie “Cookies inschakelen, uitschakelen en verwijderen” wordt uitgelegd. Indien u geen toestemming geeft voor het plaatsen van deze cookies kunt u onze chatfunctionaliteit niet gebruiken.

Naam

Provider

Doel

Duur

liveagent_oref

nibcdirect.nl

Identificeert de bezoeker op verschillende apparaten en tijdens verschillende bezoeken om de chatbox-functie op de website te optimaliseren.

10 jaar

liveagent_ptid

nibcdirect.nl

Slaat een unieke ID-reeks op voor elke chatbox-sessie. Hierdoor kan de website-ondersteuning eerdere problemen bekijken en opnieuw verbinding maken met degene die de websitebezoeker eerder heeft ondersteund.

10 jaar

liveagent_sid

nibcdirect.nl

Noodzakelijk voor het functioneren van de chatboxfunctie.

Sessie

liveagent_vc

nibcdirect.nl

Gebruikt door de website om te detecteren of de bezoeker eerder interactie heeft gehad met de live chat-functie op de website. Dit wordt gebruikt om de chatfunctie op de website te optimaliseren.

10 jaar

liveAgentPage_#

nibcdirect.nl

Identificeert de laatst bezochte pagina door de bezoeker. Dit wordt gebruikt om de chatbox-functie relevanter te maken.

Permanent

liveAgentPageTime_#

nibcdirect.nl

identificeert de laatst bezochte pagina door de bezoeker. Dit wordt gebruikt om de chatbox-functie relevanter te maken.

Permanent

liveAgentPc

liveAgentSid

liveAgentStart

nibcdirect.nl

Noodzakelijk voor het functioneren van de chatboxfunctie.

Permanent

X-Salesforce-CHAT

nibcdirect.nl

Noodzakelijk voor het functioneren van de chatboxfunctie.

Sessie

Analytische cookies

Analytische cookies, ook bekend als statistische cookies, stellen ons in staat om de functionaliteit van onze website verder te ontwikkelen en te verbeteren door het gebruik van de website te analyseren. In sommige gevallen verbeteren deze cookies de snelheid waarmee we uw aanvraag kunnen verwerken. Deze cookies sturen informatie terug naar onze gegevensanalysetool, Google Analytics van Google LLC (Google). We ontvangen informatie over hoe u onze website gebruikt en ermee communiceert, de voorkeurstaal die wordt gebruikt om onze website weer te geven en de hoeveelheid tijd die u op onze website doorbrengt. Het kan hierbij gaan om informatie over het apparaat dat u gebruikt (device identifiers), uw IP-adres, cookie identifiers en client identifiers. We gebruiken Google Tag Manager om cookies en scripts te plaatsen en te beheren.

Ten aanzien van het gebruik van Google Analytics hebben wij de Handleiding privacyvriendelijk instellen van Google Analytics van de Autoriteit Persoonsgegevens gevolgd. Dit betekent onder meer dat we Google hebben geïnstrueerd om de laatste drie cijfers van uw IP-adres te verwijderen (zodat het moeilijk is om het IP-adres te herleiden tot een specifieke bezoeker) en dat we de standaardinstellingen om informatie met Google te delen, hebben uitgeschakeld. Daarnaast hebben we een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics cookies. De beperkte informatie die door het gebruik van Google Analytics wordt gedeeld met Google, kan worden overgebracht naar en door Google worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU/US Privacy Shield, waardoor een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens wordt gewaarborgd.

Op onze website treft u ook video’s aan. Hiervoor gebruiken wij het videoplatform Vimeo. De aanbieder van het videoplatform, Vimeo Inc. houdt via een analytische cookie het gebruik van hun videoplatform bij te houden.

U kunt ervoor kiezen om geen toestemming te verlenen voor het plaatsen van analytische cookies of om uw toestemming in te trekken. Dat kan op elk moment zoals hieronder in de sectie “Cookies inschakelen, uitschakelen en verwijderen” wordt uitgelegd.

We gebruiken de volgende analytische (statistische) cookies: 

Naam

Provider

Doel

Duur

_ga

nibcdirect.nl

Deze cookie registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistische informatie te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt om de site gebruiksvriendelijker te maken.

2 jaar

_gid

nibcdirect.nl

Deze cookie registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt.

1 dag

aka_debug

akamaized.net

Gebruikt door Vimeo, Inc. om het gebruik van hun ingebedde videospeler te volgen.

Sessie

collect

google-analytics.com

Deze cookie wordt gebruikt om gegevens over het apparaat en het gedrag van de bezoeker op de website naar Google Analytics te verzenden en traceert de bezoeker op verschillende apparaten.

Sessie

g/collect

google-analytics.com

Deze cookie wordt gebruikt om gegevens over het apparaat en het gedrag van de bezoeker op de website naar Google Analytics te verzenden en traceert de bezoeker op verschillende apparaten en kanalen. Wij gebruiken deze cookie om bij te kunnen houden dat u zowel onze website als een van onze apps heeft bezocht om zo een beter beeld te krijgen van het gebruik van onze verschillende communicatiekanalen.

Sessie

_ga_YWBRYH1PQP1

nibcdirect.nl

Deze cookie wordt gebruikt om gegevens over het apparaat en het gedrag van de bezoeker op de website naar Google Analytics te verzenden en traceert de bezoeker op verschillende apparaten en kanalen. Wij gebruiken deze cookie om bij te kunnen houden dat u zowel onze website als een van onze apps heeft bezocht om zo een beter beeld te krijgen van het gebruik van onze verschillende communicatiekanalen.

2 jaar

 

First party en third party cookies
We plaatsen sommige cookies zelf op uw apparaat (first party cookies), terwijl andere cookies door derde partijen worden geplaatst (third party cookies), zie de kolom ‘Provider’ in de cookietabellen hierboven voor specifieke informatie per cookie.

Cookies inschakelen, uitschakelen en verwijderen
Tijdelijke cookies blijven gedurende de termijn zoals hierboven aangegeven op uw apparaat, tenzij u ze eerder manueel wist. Via uw browserinstellingen kunt u de cookies op uw apparaat verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop kan per browser verschillen. Bekijk de cookie-instellingen die beschikbaar zijn in uw specifieke webbrowser(s) voor meer informatie. De onderstaande links brengen u rechtstreeks naar de handleidingen van veelgebruikte browsers:

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Edge
Safari en u vindt hier meer specifieke informatie voor uw Apple apparaten.
Opera

Ook kunt u, indien u niet wilt dat Google Analytics-gegevens door Google worden verzameld en gebruikt, de browserplug-in downloaden en installeren die beschikbaar is onder: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Meer informatie over cookies en het verwijderen van cookies kunt u ook vinden bij de Consumentenbond, via Consuwijzer en via http://www.youronlinechoices.eu/.

Wanneer u besluit om alle geplaatste cookies te verwijderen zal u bij een volgend websitebezoek opnieuw worden gevraagd om een keuze te maken aangaande uw cookievoorkeuren.

Wijzigingen
Ons gebruik van cookies en de namen, doeleinden en plaatsingsduur van de bovengenoemde cookies kunnen in de loop van de tijd veranderen. We zullen daarom regelmatig deze Cookie Policy bijwerken.

Deze Cookie Policy is voor het laatst gewijzigd op 20-02-2020.

Vragen
Indien u vragen of opmerkingen heeft over het gebruik van cookies op onze website, neemt u dan gerust contact met ons op via:

NIBC Bank N.V.
Carnegieplein 4
2517 KJ Den Haag
Nederland
+31 (0)70 342 5425
info@nibc.com