Wat is de AFM Leidraad?

In juli 2016 is de nieuwe regelgeving voor hypothecaire financiering in werking getreden, de MCD. Hierdoor zijn de regels veranderd over de vergoeding die hypotheekaanbieders bij consumenten in rekening mogen brengen bij vervroegde aflossing van hypotheken. Op 20 maart 2017 heeft de AFM een Leidraad gepubliceerd waarin deze regels zijn beschreven.

De regels in de AFM Leidraad zijn van toepassing voor alle klanten die na 14 juli 2016 eerder hebben afgelost. Voor klanten die vóór 14 juli 2016 eerder hebben afgelost en een vergoeding hebben betaald, verandert er niets. Voor deze klanten geldt dat de vergoeding berekend is op basis van de afspraken die wij met jou hebben gemaakt. Deze afspraken vind je terug in de hypotheekvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn in lijn met de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Op hoofdlijnen waren deze voorwaarden in lijn met de AFM Leidraad: op enkele punten hebben wij de berekening aangescherpt.

Meer informatie over de AFM Leidraad vind je op www.afm.nl. Zoekterm is Vervroegde aflossing.
Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies