Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de garantie die je kan krijgen als je een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van je woning. Waarborgfonds Eigen Woning verstrekt deze garantie. Met de NHG sluit je altijd een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek af.

Garantie bij gedwongen verkoop

Helaas kunnen dingen in je leven anders lopen dan je nu kan voorzien. Ontslag, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden. Het kan ook jou gebeuren. In deze situaties daalt je inkomen vaak flink en kunnen betalingsproblemen ontstaan. Het kan in het ergste geval zelfs zijn dat je jouw woonlasten niet langer kan betalen en je jouw woning gedwongen moet verkopen. Wanneer de opbrengst van jouw woning lager is dan het hypotheekbedrag dat je nog moet terugbetalen, ontstaat er een restschuld.

Wanneer je een hypotheek met een NHG heeft afgesloten, kan het Waarborgfonds Eigen Woning deze restschuld voor je kwijtschelden. Hier zijn uiteraard een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  1. Ontslag.
  2. Arbeidsongeschiktheid.
  3. Scheiding.
  4. Overlijden van je partner.

Lagere hypotheekrente

Wanneer je jouw hypotheek afsluit met een NHG, betaal je een lagere hypotheekrente. Dat betekent dat je jaarlijks honderden euro's kunt besparen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een NHG?

Wanneer je een hypotheek afsluit voor de aankoop van een woning, kom je mogelijk in aanmerking voor een NHG. De belangrijkste voorwaarde is dat het totale hypotheekbedrag (met inbegrip van alle kosten) maximaal € 245.000,00 bedraagt. Voor advies over NHG verwijzen wij je naar een adviseur.

De voordelen van een NHG op een rij:

Wil je graag meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie? Op de website www.nhg.nl lees je er alles over.

Ook een persoonlijk adviseur informeert en adviseert je graag.

Vind hier een adviseur bij jou in de buurt.

Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies