Kan ik met een restschuld een NIBC Direct Hypotheek afsluiten?

Om verschillende redenen kan je te maken krijgen met een restschuld op je hypotheek. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden. Als je over voldoende spaargeld beschikt, kan de restschuld worden betaald uit eigen middelen. Als dat niet dit het geval is, kan er gekeken worden naar andere oplossingen.

Restschuld financieren met een NIBC Direct Hypotheek 
Ook met een restschuld of een huis dat onder water staat, kun je bij NIBC Direct terecht. Wij bieden je de mogelijkheid een andere woning te kopen of je bestaande hypotheek (van NIBC Direct of een andere bank) te herfinancieren. Je mag de hypotheekrente die je betaalt over de restschuld maximaal 15 jaar aftrekken van de belasting. Dit geldt alleen als de restschuld ontstaat bij verkoop van je huis (los van de reden) en dit huis overdraagt bij de notaris in de periode van 29 oktober 2012 tot en met 31 december 2017. Wij kijken wel of de nieuwe lening (inclusief meegefinancierde restschuld) betaalbaar is voor je. Er is geen standaardoplossing voor hoe je moet omgaan met een eventuele restschuld. Per persoonlijke situatie kan de oplossing verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om een totaalbeeld van je situatie te hebben.

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt afgesloten, dan kan Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen onder bepaalde voorwaarden deze restschuld kwijtschelden. Op de website van NHG vind je meer informatie.

Meer informatie?

Heb je een NIBC Direct Hypotheek en wil of moet je jouw huis verkopen en verwacht je een restschuld? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met je financieel adviseur en/of met onze afdeling Client Services. Onze afdeling Client Services is bereikbaar via 070 342 5000 of hypotheken@nibc.com. Samen bespreken we de eventuele mogelijkheden en oplossingen.
Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies