Niet direct duidelijk?

De meest gestelde vragen

 • Welke rentetarieven gelden bij renteherziening?

  De rente op jouw hypotheek wordt bepaald door de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van jouw woning. Deze verhouding noemen wij een tariefklasse.
  Wanneer je de rentetarieven bekijkt, zie je de huidige tariefklassen. Jouw tariefklasse in combinatie met de gekozen looptijd bepaalt de hoogte van jouw hypotheekrente.
   
  Heb je gedurende de looptijd van de lening afgelost op jouw lening? Of overweeg je extra af te lossen op jouw lening? Op de datum van de renteherziening wordt altijd opnieuw de tariefklasse vastgesteld. Een extra aflossing kan dan voordelig voor je zijn. Drie maanden voordat de rentevaste periode afloopt ontvang je van ons een rentevoorstel met de actuele tarieven. 

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat gebeurt er met de rente van mijn hypotheeklening als de waarde van de woning stijgt?

  Als de lening door waardestijging van de woning in een andere tariefklasse valt, kun je ons vragen de risicoklasse te verlagen. Voor deze wijziging brengen wij € 200,- administratiekosten in rekening. Je moet hiervoor een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport aanleveren. Als je hypotheek kleiner is dan € 500.000,- en kleiner of gelijk aan 65% van de meest recente WOZ waarde van je woning, kun je ook je WOZ waarde aanleveren. In jouw MijnNIBCDirect kun je eenvoudig een nieuw waardedocument uploaden. Wanneer van toepassing, dan passen wij ook de risicoklasse aan.
  Klik hier voor informatie over een door NIBC Direct goedgekeurd taxatierapport.


  Bij een lening met NHG is het niet mogelijk om in een andere tariefklasse te vallen. Voor een lening met NHG bestaat maar één tariefklasse.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat zijn jullie rentepercentages?

  Wij hanteren verschillende rentetarieven. Deze zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wij maken onderscheid in tariefklassen. We kijken hierbij naar de waarde van je woning. Hoe minder je leent (ten opzichte van de waarde van je woning), hoe lager je rente.

  Klik hier voor een overzicht van de huidige rentetarieven.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Kan ik bij NIBC Direct gebruik maken van rentemiddeling?

  In verband met een wijziging in de wet- en regelgeving stopt NIBC Direct tijdelijk met rentemiddelen. Vanaf 1 juni 2019 is het niet meer mogelijk rentemiddeling aan te vragen.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Wat is renteafkoop en hoe kan ik gebruik maken van renteafkoop?

  Wat is renteafkoop?
  Met renteafkoop kun je mogelijk jouw hypotheekrente en maandlasten verlagen. Dit kan interessant zijn als de rente die je nu betaalt hoger is dan de huidige marktrente. Je kiest dan zelf een nieuwe rentevastperiode met een nieuw rentepercentage. Het kan zijn dat je hiervoor een vergoeding aan ons verschuldigd bent. Deze vergoeding betaal je éénmalig. Na de betaling van de vergoeding kun je profiteren van de lagere rente. Wij rekenen geen administratiekosten voor renteafkoop.


  Hoe vraag je renteafkoop aan?
  Je kunt eenvoudig en snel je hypotheekrente aanpassen via de MijnNIBCDirect omgeving. Volg hiervoor onderstaande stappen:
  • Klik hier om in te loggen
  • Ga naar tab Hypotheek aanpassen
  • Klik op de button Bekijk uw mogelijkheden
  • In de volgende stappen kies je zelf de nieuwe rentevastperiode en zie je hoeveel vergoeding je verschuldigd bent
  • Wanneer je ervoor kiest de hypotheekrente aan te passen, kun je direct jouw keuze bevestigen


  Advies
  Omdat je een lagere rente betaalt, heeft het tussentijds wijzigen van de rentevastperiode ook gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek. Als je wilt weten welke gevolgen renteafkoop heeft voor jouw financiële situatie, dan verwijzen wij je graag naar jouw adviseur.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact
 • NHG

Phishing achtergrond.jpg

Heb je een vraag of opmerking?

Dan kun je ons digitaal bereiken en ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Of bel gratis 0800 – 409 4094

Contactformulier of Klachtenformulier

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link