Niet direct duidelijk?

De meest gestelde vragen

 • Waarom moet ik een kopie van mijn bankafschrift of schermprint van mijn bankomgeving opsturen?

  Wij vragen je een kopie van je bankafschrift of schermprint van je bankomgeving te sturen, zodat het activeren van je nieuwe rekening snel geregeld is. Als wij namelijk constateren dat wij je identiteit niet kunnen vaststellen aan de hand van je eerste storting, dan vragen wij je een kopie bankafschrift of schermprint van je bankomgeving op te sturen. Als wij al in het bezit zijn van een kopie bankafschrift of schermprint van je bankomgeving kunnen wij je identiteit gelijk vaststellen en je rekening activeren.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Waarom moet ik een kopie identiteitsbewijs aanleveren?

  NIBC Direct is wettelijk verplicht om de identiteit van alle klanten vast te stellen. Wij maken hiervoor gebruik van afgeleide identificatie. Dit omdat NIBC Direct geen kantoren heeft om jouw identiteit persoonlijk te controleren. Daarnaast zijn wij verplicht jaarlijks het saldo op uw rekening door te geven aan de belastingdienst. Daartoe moeten wij het door u opgegeven Burger Service Nummer (BSN) bij het openen van de rekening controleren. Wij vragen daarom o.a. bij het openen van een rekening om een kopie geldig identiteitsbewijs. U bent uiteraard niet verplicht een kopie geldig identiteitsbewijs aan te leveren. Helaas kunnen wij dan geen rekening voor u openen bij NIBC Direct.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Hoe checkt NIBC Direct wie haar rekeninghouders zijn?

  Wij vragen van elke rekeninghouder een kopie van een geldig identiteitsbewijs. Is de rekeninghouder jonger dan 14 jaar en beschikt hij/zij niet over een identiteitsbewijs? Dan hoef je dit niet speciaal aan te vragen. Wij ontvangen dan wel graag een document waarop het burgerservicenummer van hem/haar staat vermeld. Heb je (nog) geen document waarop het burgerservicenummer staat? De gemeente kan je een uittreksel geven met hierop het burgerservicenummer van de rekeninghouder.

  Daarnaast checken wij of de tenaamstelling van de NIBC Direct Internetspaarrekening overeenstemt met de tenaamstelling van de tegenrekening. Dit doen we via een overboeking tussen beide rekeningen. Dit noemen we afgeleide identificatie. 

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Waarom moet ik mijn tegenrekening wijzigen?

  Wij vragen je een andere tegenrekening door te geven als je bijvoorbeeld per ongeluk het rekeningnummer van je zakelijke rekening of spaarrekening hebt doorgegeven. Of een rekening op naam van iemand anders staat. Wij controleren namelijk of de gegevens die wij van de bank van je tegenrekening krijgen, exact kloppen met de gegevens die je aan ons hebt doorgegeven.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Waar moet mijn nieuwe tegenrekening aan voldoen?

  Wij stellen drie eisen aan een nieuwe tegenrekening:
  • De tegenrekening staat op naam van de rekeninghouder(s). Bij een jeugdspaarrekening is dat de naam van de wettelijk vertegenwoordiger. 
  • De tegenrekening is een particuliere betaalrekening (en geen zakelijke).
  • De betaalrekening is geregistreerd bij een Nederlandse bank.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Waarom moet ik een TIN nummer aanleveren?

  Als Nederlandse bank zijn wij verplicht jaarlijks informatie aan de Amerikaanse Belastingdienst (IRS) te verstrekken. Iedere Amerikaanse staatsburger heeft namelijk een belastingaangifteverplichting in de US, ongeacht waar hij woont, werkt en belasting betaalt.
   

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

  Hoe kan ik mijn TIN nummer doorgeven?

  Stuur één van de volgende formulieren ingevuld en ondertekend samen met een kopie van je identiteitsbewijs voor 24 december 2019 terug naar info@nibcdirect.nl:

  •    een W-9-formulier, dat je status als Amerikaans persoon (US person) bevestigt. Instructies lees je hier. Wil je direct het formulier invullen? Dat kan hier. 
  •    een W8-BEN-formulier, waarin je bevestigt geen Amerikaans persoon te zijn. Je vindt het formulier hier.
  •    een “Certificate of Loss of Nationality of the United States” (uitgegeven door de ambassade), dat je vrijstelt van belasting.

  Ben je hiermee geholpen?

  Ja Nee, ik wil graag contact

Phishing achtergrond.jpg

Heb je een vraag of opmerking?

Dan kun je ons digitaal bereiken en ontvang je zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Of bel gratis 0800 – 409 4094

Contactformulier of Klachtenformulier

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link