Algemene vragen over mijn wachtwoord

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?
Er zijn twee manieren om je wachtwoord te wijzigen.

In je persoonlijke bankomgeving
Nadat je bent ingelogd in je persoonlijke bankomgeving, zie je rechts bovenaan de link 'Wijziging v/h paswoord' staan. Je klikt op de link en maakt een nieuw wachtwoord aan.

Via de link 'Wachtwoord vergeten?'
Je kan in het inlogscherm via de link 'Wachtwoord vergeten?' een nieuw wachtwoord aanvragen/je wachtwoord wijzigen. Als je de controlevragen goed beantwoordt, ontvang je binnen 5 minuten per e-mail een nieuw wachtwoord.

Wat is een goed wachtwoord?

Een goed wachtwoord is een veilig wachtwoord dat moeilijk te raden is voor een ander. Het bestaat uit acht karakters en maximaal 16 karakters, waarvan ten minste één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één leesteken. De volgende karakters zijn geschikt als leesteken: + , . ( ) * - / : ? { } _ ; Andere leestekens zijn niet toegestaan. Een wachtwoord dat je eerder hebt gebruikt, kun je niet nog een keer gebruiken.

Ben ik verplicht om jaarlijks mijn wachtwoord te wijzigen?

Je bent niet verplicht om jaarlijks je wachtwoord te wijzigen. Wel raden wij je aan je wachtwoord minstens eenmaal per jaar te wijzigen en een heel nieuw wachtwoord aan te maken.