Loket slapende tegoeden

Ben je erfgenaam of degene die belast is met de afhandeling van een erfenis (executeur of notaris) en heb je geen goed beeld van de bankrekeningen die een overledene aanhield bij één of meerdere banken? Dan kan je op de website www.slapendetegoeden.nl in één keer bij alle aangesloten banken een verzoek indienen om het bestaan van zulke rekeningen voor je uit te zoeken.

Het digitale loket slapende tegoeden is een initiatief van de banken en wordt ondergebracht bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). NIBC Direct is ook bij dit loket aangesloten. Je kan er niet alleen slapende spaartegoeden opvragen, maar ook betaalrekeningen en aandelenportefeuilles.

Je moet wel met bewijsstukken aantonen erfgenaam te zijn. Daarna onderzoekt het loket voor slapende tegoeden of er inderdaad geld ligt bij banken waar je recht op hebt. Daarna ontvang je een e-mail bij welke bank je eventueel geld op kan vragen. Dat opvragen moet je vervolgens zelf doen.

Lees meer op www.slapendetegoeden.nl

Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies