Hoe open ik als wettelijke vertegenwoordiger een internetspaarrekening voor een minderjarige?

Je opent een jeugdspaarrekening in drie eenvoudige stappen:

Stap 1: Vul het aanvraagformulier in
Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen.

Stap 2: Mail of stuur een kopie van de identiteitsbewijzen van jou en de minderjarige
Per post of e-mail stuur je een kopie van je geldige identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) en een kopie van het geldige identiteitsbewijs van de minderjarige naar NIBC Direct.

Is de minderjarige jonger dan 14 jaar en beschikt hij/zij niet over een identiteitsbewijs? Dan hoef je dit niet speciaal aan te vragen. Wij ontvangen dan wel graag een document waarop het burgerservicenummer van hem/haar staat vermeld. Heb je (nog) geen document waarop het burgerservicenummer van de  minderjarige staat? De gemeente kan je een uittreksel geven met hierop het burgerservicenummer van de minderjarige.

Vervolgens ontvang je per e-mail een eenmalig te gebruiken wachtwoord.

Stap 3: Stort je eerste spaargeld
Je logt in met je gebruikersnaam en het ontvangen wachtwoord. In je persoonlijke bankomgeving staat je NIBC Direct rekeningnummer. Je maakt een willekeurig bedrag over naar de NIBC Direct Internetspaarrekening. Dit doe je vanaf de tegenrekening van de wettelijke vertegenwoordiger die je bij aanvraag hebt opgegeven. Met deze storting controleren wij namelijk je identiteit. Als alles klopt, dan is de NIBC Direct Jeugdspaarrekening klaar voor gebruik.

Nu een jeugdspaarrekening openen.
 

Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies