Hoe wordt de rente op mijn NIBC Direct Kwartaalspaarrekening berekend?

Als je spaart met de Kwartaalspaarrekening ontvang je altijd een basisrente over je spaargeld. Over het geld dat een heel kwartaal op je rekening staat, ontvang je daar bovenop een bonusrente . Het kan dus slim zijn om vlak vóór 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober (een deel van) je spaargeld op je Kwartaalspaarrekening te zetten.

Je ontvangt vier keer per jaar rente. Dit geldt voor de basisrente en eventuele bonusrente. Laat je de rente op je rekening staan? Dan krijg je hier ook rente over. Het percentage dat laat zien wat de rente is als je je spaargeld een jaar laat staan, heet effectieve rente. Dit percentage vind je ook op onze website.


Een rekenvoorbeeld
Je rente wordt per kwartaal bijgeschreven, voor elke dag dat het in dat kwartaal op je rekening staat. Het volgende kwartaal krijg je rente over je spaargeld én over de rente van het vorige kwartaal. En het volgend kwartaal weer. Je krijgt dus rente op rente op rente.

Stel: je hebt een spaarrekening met (nominaal) 0,449% rente die elk kwartaal wordt bijgeschreven. Na het eerste kwartaal krijg je rente. Het tweede kwartaal ontvang je opnieuw rente. Nu zowel over je spaartegoed als over de bijgeschreven rente. Zo ook het derde kwartaal en het vierde kwartaal. Aan het eind van het jaar is de effectieve rente die is bijgeschreven dan 0,45%.

 
Nominale renteEffectieve rente
Nominale rente (per kwartaal) 0,449%Effectieve rente (per jaar) 0,45%
Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies