Veilig internetbankieren doen we samen

Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om NIBC Direct zo veilig mogelijk te maken. NIBC Direct is bijvoorbeeld zodanig beveiligd dat deze omgeving zonder codes van buitenaf niet te benaderen is. Dit kan je herkennen aan 'https' in de URL (de webadres-balk) en een slotje bovenin het scherm.

Je overboekingen bevestigt je met jouw strikt persoonlijke wachtwoord. De belangrijkste veiligheidsmaatregel voor het overboeken van geld is het feit dat transacties uitsluitend naar een door de klant opgegeven en op naam van de klant geïdentificeerde tegenrekening kunnen worden gedaan.  

Maak nooit het wachtwoord en/of de gebruikersnaam aan anderen bekend! Reageer niet op e-mails waarin om gebruikersnaam en/of wachtwoord wordt gevraagd. Ook niet als een bericht afkomstig lijkt te zijn van een bank.

Veilig bankieren campagne

NIBC Direct werkt mee aan de campagne 'Veilig bankieren' van Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), voorheen de 3x kloppen campagne. Net als alle andere banken zijn wij continu bezig de veiligheid van internetbankieren te waarborgen. Deze campagne wil de consument wijzen op het belang van veilig internetbankieren. Banken werken hier zelf hard aan, maar ook voor jouzelf is er een belangrijke rol weggelegd.

Wat kan jij doen om de veiligheid te verhogen?

Bekijk hier meer voorbeelden van wat je zelf kan doen om de veiligheid te verhogen.

Let op phishing

Phishing is de verzamelnaam voor alle activiteiten waarmee internetcriminelen je proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Bij phishing ontvang je zogenaamd van jouw bank een brief, e-mail, sms of telefoontje met de vraag een aantal vertrouwelijke gegevens te verstrekken. Met deze informatie kan fraude met ondermeer internetbankieren of je identiteit worden gepleegd. NIBC Direct zal je nooit vragen om op dergelijke wijze dat soort gegevens te verstrekken. Lees meer over phising.

Wil je meer weten over veilig bankieren. Je kan op Veiligbankieren.nl leren hoe je in een aantal eenvoudige stappen nog veiliger kunt internetbankieren.

Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies