Mijn kind wordt binnenkort 18 jaar. Wat moet ik doen?

Als je kind 18 jaar wordt, komt de rekening op zijn of haar eigen naam te staan. Je ontvangt daarom 14 dagen voor de 18e verjaardag van jouw kind een e-mail van ons. Hier lees je wat er verandert als jouw kind 18 jaar is.

Wat verandert er?
De meerderjarige valt dan - volgens de wet - niet langer meer onder jouw verantwoordelijkheid. Wij verwijderen jouw naam en jouw tegenrekening van de rekening van de minderjarige. Vanaf de dag dat jouw kind 18 jaar is beheert de meerderjarige zelf de rekening.

Wat moet je doen?
Het is belangrijk dat je de gebruikersnaam en het wachtwoord van de minderjarige doorgeeft op de 18e verjaardag. Met deze gegevens logt de minderjarige in en controleert alle contactgegevens. Als het nodig is wijzigt hij/zij deze gegevens direct online, bijvoorbeeld het e-mailadres.

Wijzigen tegenrekening
Aan de internetspaarrekening van de minderjarige is nu jouw tegenrekening gekoppeld. Dit mag niet meer vanaf de 18e verjaardag van jouw kind. Daarom is het noodzakelijk dat de rekeninghouder vanaf die dag een tegenrekening op eigen naam doorgeeft via de persoonlijke bankomgeving.


Zodra de benodigde documenten bij ons binnen zijn, sturen wij een e-mail naar de rekeninghouder. In de e-mail vragen wij een willekeurig bedrag over te maken vanaf de nieuwe tegenrekening. De rekening blijft actief voor inkomende betalingen. Zodra alle stappen zijn uitgevoerd, kan er weer geld worden overgeboekt naar de nieuwe tegenrekening.
Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies