• Home
  • Sparen informatie
  • Storten op uw spaarrekening

Geld storten op uw spaarrekening

Vanaf 1 juni 2019 mag u volgens de Voorwaarden Sparen alleen vanaf uw vaste tegenrekening geld storten op uw spaarrekening.

Waarom hebben wij dit besluit genomen?

Wij zien dat veel klanten van verschillende rekeningen storten op hun spaarrekening bij NIBC Direct. Ook zien wij dat de spaarrekening wordt gebruikt om pensioenuitkeringen of uitkeringen van de Belastingdienst te ontvangen. Hierdoor lijkt het gebruik van de spaarrekening op een betaalrekening.

Dit betekent dat wij meer verplichtingen hebben naar de toezichthouder. Daarom hebben wij besloten dat u vanaf 1 juni 2019 alleen nog geld kunt overmaken vanaf uw vaste tegenrekening naar uw spaarrekening. 

Wat betekent dit voor u?

Toekomstige stortingen die niet afkomstig zijn vanaf uw vaste tegenrekening storten wij binnenkort automatisch terug. Op dit moment zullen wij stortingen die niet afkomstig zijn vanaf uw vaste tegenrekening nog wel verwerken. Wij vragen u om uw vaste tegenrekening te controleren en eventueel te wijzigen. Heeft u een gezamenlijke NIBC Direct Spaarrekening dan dient ook de tegenrekening een gezamenlijke rekening te zijn.

  1. Log in op MijnNIBCDirect
  2. Klik in het menu op ‘Spaarrekeningen’
  3. Klik op ‘Tegenrekening’ en controleer uw tegenrekening. U kunt uw tegenrekening hier ook wijzigen. Het is belangrijk dat de tegenrekening op naam van de rekeninghouder(s) staat.

 

Toegang tot chatfunctionaliteit

Indien je gebruik wenst te maken van de chatfunctionaliteit dan moet je onze chat cookies toestaan, meer info via volgende link