Alle producten

Sparen voor je kind

Voor je het weet vragen ze om je autosleutels.


Hoe langer je spaart, hoe meer rente je ontvangt

Al onze rentes zijn nominaal op jaarbasis
Geld voor later hoef je nu niet te gebruiken

Gaat jouw zoon straks studeren en op kamers? Of wil je jouw dochter helpen met de inrichting van haar eerste huis? Bij NIBC Direct spaar je voor je kind met dezelfde rentes en voorwaarden als volwassenen.

Vergrootglas NIBC Direct

Sparen bij NIBC Direct

Wij hebben bij NIBC Direct geen kleine lettertjes. Wij gebruiken begrijpelijke taal zodat direct duidelijk is waar je aan toe bent.

  • Sparen op naam van je kind
  • Kies voor een variabele of vaste rente
Onze voorwaarden Open een deposito
Logo NIBC beeldmerk
TIP!

Opa en oma opgelet! Een spaarrekening voor je kind kan alleen worden geopend door de wettelijk vertegenwoordiger.

Sparen bij een 100% Nederlandse bank

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank. Een Nederlandse bank sinds 1945. NIBC Bank heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank. Hierdoor is het depositogarantiestelsel (DGS) van toepassing op je spaargeld. Hieronder lees je de belangrijkste informatie over het depositogarantiestelsel.

Informatieblad DGS Lees meer over DGS

Kenmerken

Bij een termijndeposito staat je geld tot de einddatum vast tegen de afgesproken rente. Daarom kun je tussentijds niet opnemen.

Schenkingen

In Nederland betaal je schenkingsrecht zodra je geld 'schenkt' zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat. Bijvoorbeeld wanneer je geld stort op de rekening van je kind. Wel kunnen er vrijstellingen gelden.

Lees meer

Wettelijke vertegenwoordiger

De wettelijke vertegenwoordiger is een ouder of voogd. Hij/zij mag voor een minderjarig kind een NIBC Direct Spaarrekening openen. De wettelijke vertegenwoordiger beheert deze rekening zelf, tot het kind 18 jaar is.

Lees meer

Opnemen/bijstorten

Geld opnemen van, en bijstorten op een NIBC Direct Termijndeposito is niet mogelijk, maar je kan onbeperkt nieuwe termijndeposito's toevoegen tegen elk gewenst bedrag.

Lees meer

Maak een begin voor hun toekomst

NIBC Direct. Direct Duidelijk

Open een rekening voor je kind
Heb je nog vragen? Bel gratis: 0800 409 409 4 of stuur ons een WhatsApp via 06 57 22 00 44

Toch nog een vraag? Je kunt ons altijd bellen op

0800 409 409 4
Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies