Jeugdspaarrekening kenmerken NIBC Direct

Kenmerken jeugdspaarrekening

Algemeen
Jeugdsparen bij NIBC Direct is speciaal bedoeld om minderjarigen veilig te laten sparen tegen een volwassen rente. Jeugdsparen kan zowel met de spaarrekening als met het termijdeposito.

Bijzonderheden

Rente
Vrij opneembaar:

Termijndeposito:

Kosten
De spaarrekening en het termijndeposito voor minderjarigen kost je niets.

Rentebijschrijving
Vrij opneembaar:
De rente wordt dagelijks berekend over het saldo op de rekening en vervolgens jaarlijks op 1 januari op de spaarrekening bijgeschreven. Na bijschrijving ontvang je natuurlijk ook rente over deze rentebijschrijving.

Termijndeposito:

Opnemen/bijstorten
Je kunt onbeperkt op ieder moment geld opnemen en bijstorten op de internetspaarrekening. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een kenmerk van een termijndeposito is dat jouw geld vaststaat. Bijstorten is in geval van het termijndeposito niet mogelijk. Je kan wel zonder beperkingen een nieuw termijndeposito openen. De minimale inleg bedraagt EUR 250. 

Voorwaarden
In het geval van sparen voor jouw kinderen gelden vrijwel dezelfde voorwaarden als voor de volwassenen rekening. Bekijk hier de volledige voorwaarden.

Depositogarantiestelsel
Het tegoed op de NIBC Direct Jeugdspaarrekening en het termijndeposito valt zelfstandig onder het depositogarantiestelsel. Lees meer over het depositogarantiestelsel.

Bedenktijd
Indien je een termijndeposito hebt geopend kun je vanaf de ingangsdatum binnen 14 dagen op je keuze terugkomen. Dit is het zogenaamde herroepingsrecht. Neem hiervoor contact op met onze servicedesk. Bekijk de contactinformatie.

Service
Onze servicedesk is beschikbaar voor al jouw vragen. Bekijk de contactinformatie.

Wij gebruiken cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies