Veilig bankieren bij NIBC Direct

 

Spaar je bij NIBC Direct? Dan mag je verwachten dat wij er alles aan doen om te zorgen dat je spaargeld veilig is. Maar ook jouw bijdrage is hiervoor van belang. Je leest hieronder wat NIBC Direct doet voor de veiligheid van je spaargeld.

Dagelijks transacties monitoren

Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij veilig kunt bankieren. Wist je bijvoorbeeld dat wij dagelijks alle transacties monitoren om witwaspraktijken te herkennen? Valt ons iets op? Dan vragen wij de klant waar het geld vandaan komt en kunnen wij om documenten vragen waar dat uit blijkt. Hieronder lees je meer wat wij verder nog doen.

Laptop Telefoon Koffie

Wat kun jij zelf doen?

Valse e-mails (phishing)

  • Phishing is de bekendste vorm van online fraude. Bij phishing sturen criminelen een e-mail die erg lijkt op een e-mail van de bank. NIBC Direct verstuurt geen e-mails, waarin wij om inloggegevens vragen of met het verzoek om via een link in te loggen op MijnNIBCDirect. Dergelijke e-mails zijn dus niet van NIBC Direct. Criminelen proberen je te lokken naar een nepwebsite die erg lijkt op de site van de bank. Op die website word je meestal gevraagd om jouw gegevens en beveiligingscode in te vullen. Als je klikt op de links in de e-mail of op een link op de nepwebsite kunnen de criminelen ook ongemerkt malware op je computer installeren.

Brooke Cagle Uwvwq8gf8pe Unsplash

Open een spaarrekening

Start met sparen bij NIBC Direct.